Σφοδρή επίθεση στη Νέα δημοκρατία εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το σχόλιο του κ. Σκρέκα για το «κοινό ανακοινωθέν» Τσίπρα - Ολάντ στο οποίο αναφέρονταν η ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία”.

Σύμφωνα με το Μαξίμου το "υποτιθέμενο κοινό ανακοινωθέν" δεν είναι παρά δηλώσεις του Γάλλου προέδρου οι οποίες αναρτήθηκαν σε κείμενο στην ιστοσελίδα της γαλλικής προεδρίας.

Παράλληλα το Μαξίμου συνιστά στον κ. Σκρέκα "να καλλιεργήσει λίγο περισσότερο τις βασικές του γνώσεις γαλλικής γλώσσας" ενώ στη ΝΔ γενικότερα συνιστά να "φροντίσει να εκπροσωπείται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από πιο αξιόπιστα και καταρτισμένα στελέχη της".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Θα συνιστούσαμε στον κύριο Σκρέκα να καλλιεργήσει λίγο περισσότερο τις βασικές του γνώσεις γαλλικής γλώσσας ώστε να μπορεί να κατανοήσει ότι το υποτιθέμενο «κοινό ανακοινωθέν» στο οποίο αναφέρθηκε η ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” δεν είναι παρά δηλώσεις του Γάλλου προέδρου αναρτημένες σε βίντεο και κείμενο στην ιστοσελίδα της γαλλικής προεδρίας. Θα του συνιστούσαμε επίσης να αποφεύγει να βασίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε κακόβουλα δημοσιεύματα μηδενικής αξιοπιστίας γιατί εκτίθεται.

Στη Νέα Δημοκρατία θα συνιστούσαμε να φροντίσει να εκπροσωπείται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από πιο αξιόπιστα και καταρτισμένα στελέχη της.