current views are: 8

17 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση12:50

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Αναγκαία μια αποτελεσματική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η όποια συνεργασία ΕΕ – Τουρκίας πρέπει να είναι συμβατή με τις βασικές αξίες της ΕΕ.

Δημοσίευση 12:50’

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η όποια συνεργασία ΕΕ – Τουρκίας πρέπει να είναι συμβατή με τις βασικές αξίες της ΕΕ.

Την ανάγκη να επιτευχθεί μια «λειτουργική και αποτελεσματική» συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, προκειμένου να μειωθούν οι προσφυγικές ροές στο Αιγαίο, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες ημέρες, υπογραμμίζοντας ότι δημιουργείται μια «πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση» με 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένους στη χώρα. Όπως είπε,  η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα «ανεύθυνων μονομερών αποφάσεων ορισμένων κρατών-μελών της ΕΕ που έκλεισαν τα βόρεια σύνορα», ενώ υπογράμμισε ότι είναι εξίσου σημαντικό να παραμείνει ενεργό το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, ούτως ώστε να μετριαστεί το προσφυγικό βάρος που έχει επωμιστεί η Ελλάδα τις τελευταίες 15 ημέρες.

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η όποια συνεργασία ΕΕ – Τουρκίας πρέπει να είναι συμβατή με τις βασικές αξίες της ΕΕ.


σχετικα αρθρα