Για ''κωλοτούμπα'' του Πάνου Καμμένου μετά την απόφασή του να παραμείνει στην κυβέρνηση παρά τις χθεσινές διαρροές για εντολή να μαζέψουν τα πράγματά του και τις δηλώσεις του για αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα από την κυβέρνηση, κάνουν λόγο σήμερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων ξιφουλκούν κατά του κυβερνητικού εταίρου, τον οποίο κατηγορούν για προσκόλληση στην καρέκλα.

«Πάνω απ’ όλα η καρέκλα για τον κ. Καμμένο» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΔ, κάνοντας λόγο για μικροπολιτικό θέατρο σκιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι δηλώσεις του Προέδρου των ΑΝΕΛ επιβεβαιώνουν ότι, τις τελευταίες ώρες, παίζεται ένα μικροπολιτικό θέατρο σκιών από τους συγκυβερνώντες κ. Τσίπρα και Καμμένο.

Είναι φανερό, ότι τελικά η γοητεία της καρέκλας είναι πιο ισχυρή από τις όποιες προβαλλόμενες εθνικές ευαισθησίες.

Για ''κωλοτούμπα'' του Πάνου Καμμένου κάνει λόγο από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι «αποκαλύπτονται περίτρανα τα παζάρια εξουσίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

«Άλλωστε», συμπληρώνει, «έχει αποκαλυφθεί ο φαρισαϊσμός του διότι ο ίδιος ο κ. Καμμένος είχε αναφερθεί στα Σκόπια, ως Μακεδονία. Είναι μία Κυβέρνηση δίχως κύρος, αξιοπιστία και προοπτική», τονίζει και προσθέτει ότι «η κατάσταση αυτή δυστυχώς εμφανίζεται την ημέρα της κρίσιμης συνόδου για το προσφυγικό».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, σε αυτή την σύνοδο «η κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να υπερασπιστεί την εθνική ασφάλεια, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα συμφέροντα του ευρύτερου Ελληνισμού (και ειδικά της Κύπρου), σύμφωνα με την εθνική γραμμή που χαράχτηκε στη συνάντηση των αρχηγών». «Μέχρι σήμερα δυστυχώς, δεν έχει προωθηθεί τίποτε από όσα συμφωνήθηκαν», συνεχίζει.

«Επιμένουμε για μια ακόμη φορά στα θέματα των εθνικών συμφερόντων διότι η σιωπή του Πρωθυπουργού στις προκλήσεις Νταβούτογλου στη Σμύρνη (casus belli, παραβιάσεις), οι ασάφειες στην συμφωνία με την Τουρκία, η σιωπή του στη συνάντηση του Παρισιού για την αναφορά της FYROM ως «Μακεδονία», και οι κίνδυνοι που αναδύονται για τη συμφωνία Ελσίνκι, είναι ανησυχητικά φαινόμενα σε σχέση με την υπεράσπιση πάγιων θέσεων μας στην εξωτερική πολιτική», καταλήγει.

«Δεν ξέρω για τα πράγματα στο υπουργείο, αλλά η ρόμπα είναι στη θέση της», σχολίασε εξάλλου μέσω Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Για τούμπα κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σημειώνοντας ότι «ο κος Καμμένος έκανε μία τούμπα και συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση», και ο λόγος όπως λέει έγκειται στο ότι «ο ίδιος έχει ένα διχασμό σκέψεων μέσα στο κεφάλι του».

«Από τη μία μια φωνή του λέει να μείνει αλλά δημοσκοπικά καταστρέφεται, ενώ μια άλλη φωνή του λέει φύγε γιατί ο Τσίπρας είναι έτοιμος να πάει για οικουμενική και θα σε πετάξει εκτός», ανέφερε ακόμη ο Β. Λεβέντης ενώ τόνισε ότι  «η χώρα δεν μπορεί να περιμένει τον Καμμένο και τον Τσίπρα». «Χρειαζόμαστε», είπε «μια κυβέρνηση ευρέως πέλματος με τεχνοκράτες».

Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο το Ποτάμι, το οποίο πάντως κινήθηκε στη γραμμή ΠΑΣΟΚ σχετικά με το θέμα του Γ. Μουζάλα υποστηρίζοντας ότι τα σαρδάμ δεν είναι λόγος παραίτησης και ζήτησε από ''εθνοκάπηλους να μαζευτούν''.