Με επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη στάση της συγκυβέρνησης υπό τους Σαμαρά – Βενιζέλο στο σκοπιανό απάντησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝ.ΕΛ. στα όσα καταλογίζουν στον Πάνο Καμμένο περί «κωλοτούμπας», με αφορμή το θέμα Μουζάλα.

Όπως αναφέρει ο Τ. Κουίκ σε σχετική δήλωσή του, και απευθυνόμενος σε Κυρ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά, «ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως Υπουργός Εξωτερικών σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, είχε αναγγείλει, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, κατ’ αρχήν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και μετά σε συζήτηση που προκάλεσε ο Πάνος Καμμένος στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά εξουσιοδότησε τον Μάθιου Νίμιτς να διαπραγματευτεί με τα Σκόπια τη διπλή ονομασία τους με γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή να χαρίσουμε στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας».

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ξεπεράσει ακόμη και το όριο του θράσους των χιλίων πιθήκων», τονίζει ο Τέρενς Κουίκ και προσθέτει ότι: «Μιλάνε για την αδιαμφισβήτητη στάση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων «πλαστογραφώντας» ακόμη και την καθαρότητα των δηλώσεών του, ξεχνώντας τη δική τους απαράδεκτη και αντεθνική συμπεριφορά».

Αναλυτικά η δήλωση του Τ. Κουίκ έχει ως εξής:

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ξεπεράσει ακόμη και το όριο του θράσους των χιλίων πιθήκων.

Μιλάνε για την αδιαμφισβήτητη στάση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων «πλαστογραφώντας» ακόμη και την καθαρότητα των δηλώσεών του, ξεχνώντας τη δική τους απαράδεκτη και αντεθνική συμπεριφορά.

Συμπεριφορά η οποία αντισυνταγματικά δρομολογούσε σε κατάργηση την απόφαση των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή για το αδιαπραγμάτευτο της ελληνικότητας του ονόματος της Μακεδονίας.

Υπενθυμίζω στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κα Φώφη Γεννηματά ότι δικοί τους άνθρωποι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως Υπουργός Εξωτερικών σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, είχε αναγγείλει, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, κατ’ αρχήν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και μετά σε συζήτηση που προκάλεσε ο Πάνος Καμμένος στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά εξουσιοδότησε τον Μάθιου Νίμιτς να διαπραγματευτεί με τα Σκόπια τη διπλή ονομασία τους με γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή να χαρίσουμε στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας.

Και από το ΠΑΣΟΚ ίσως να μην περιμέναμε κάτι το διαφορετικό. (Για το ΠΟΤΑΜΙ ούτε καν το συζητάμε). Αλλά η ΝΔ τόσο γρήγορα ξέχασε τη δήλωση με λυγμούς του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ιδρυτή της παράταξης, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το 1992;

Ξέχασε το «βέτο» του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι;

Δεν νομίζω ότι απέχει της αλήθειας ότι η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει καταντήσει σήμερα ένα μόρφωμα που απέχει των αρχών και των θέσεων που άφησε παρακαταθήκη ο ιδρυτής της».

«Υ.Γ.: Μην επιχειρήσουν διάψευση: Υπάρχουν ΟΛΑ τα πρακτικά της Βουλής.