current views are: 5

17 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση19:01

Κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά της διαφθοράς – Στο τραπέζι μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής

Στροφή στις υποθέσεις διαφθοράς, προειδοποιώντας με ηχηρές αποκαλύψεις υποθέσεων, αποφάσισαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Δημοσίευση 19:01’

Στροφή στις υποθέσεις διαφθοράς, προειδοποιώντας με ηχηρές αποκαλύψεις υποθέσεων, αποφάσισαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στροφή στις υποθέσεις διαφθοράς, προειδοποιώντας με ηχηρές αποκαλύψεις υποθέσεων, αποφάσισαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τους βουλευτές της συμπολίτευσης να συγκροτούν μέτωπο αντεπίθεσης ενάντια στη διαπλοκή και σε όσους τη στηρίζουν. Στην κοινή συνεδρίαση των προεδρείων τους αντάλλαξαν πληροφορίες για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και διαφθοράς, ενόψει της Προ Ημερησίας Διατάξεων συζήτηση στη Βουλή στην Τρίτη σε επίπεδο αρχηγών.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τα δύο κόμματα διαθέτουν στοιχεία και φακέλους για τις υποθέσεις αυτές, που θα μοιραστούν -όπως λένε- τις επόμενες ημέρες στους βουλευτές των δύο κομμάτων, ενώ η πρωτοβουλία των κινήσεων είναι στα χέρια των δύο αρχηγών, Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου. Όπως σημειώνουν θα αναδειχθούν σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής με τις οποίες έχει ασχοληθεί και η Δικαιοσύνη και άλλες που φωτογραφίζουν πρόσωπα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν ποια είναι αυτά. 

Παράλληλα, ανέφεραν ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που αφορούν και στη λειοτυργία της Δικαιοσύνης. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα δύο κόμματα τονίζουν:

Σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας και σύγκλισης απόψεων συναντήθηκαν τα προεδρεία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εκπροσωπούμενα από τους Γραμματείς και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους τους με αντικείμενο την Προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση στη Βουλή την Τρίτη 22 Μαρτίου.  Η συζήτηση προκαλείται με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και έχει ως θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς του δημόσιου βίου. Είναι προφανές ότι τα κατεστημένα συμφέροντα των ολίγων δεν εξυπηρετούνται από αυτή την προσπάθειά μας και ως αντίβαρο ο δημόσιος λόγος κατακλύζεται από αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης. Οι αιτιάσεις αυτές, που κατά τη γνώμη μας είναι αβάσιμες και προσχηματικές, προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης και αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από άλλα κόμματα του κοινοβουλίου.

Κεντρικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη δικαιοσύνη -εμπιστοσύνης  που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει διαρραγεί.

Αναφορικά με το θέμα Μουζάλα, οι δύο ομάδες εργασία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγνώρισαν ότι ”υπάρχει θέμα”, ωστόσο τόνιζαν ότι αυτό το διήμερο είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ελλάδα, με επίκεντρο τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, ενώ υπογράμμισαν ότι το ζήτημα αφορά πρωτίστως τον Πρωθυπουργό. 

Για τις σχέσεις των δύο κομμάτων σημείωναν, οι ίδιες πηγές, ότι ”είμαστε δύο διαφορετικά κόμματα” αλλά η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ εξελίσσεται πολύ καλύτερα από ό,τι περίμεναν στην Κουμουνδούρου. 

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμιζαν ότι ισχύει η δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι αυτή η συνεργασία έχει ορίζοντα τετραετίας. 


σχετικα αρθρα