Για διαστρέβλωση της δήλωσής του για την Ειδομένη κατηγόρησε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Με αφορμή αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Θεοχαρόπουλου, στην Ολομέλεια - κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το Αντιντόπινγκ - ο κ. Μπαλτάς είπε ότι «η περίφημη φράση για την οποία έγινε ο γνωστός θόρυβος, ήταν κομμάτι μιας απάντησης» την οποία ο κ. Μητσοτάκης έκατσε να ακούσει και «κατά την τακτική της μονταζιέρας απομόνωσε μια φράση και το έκανε εθνικό θέμα».

«Περίμενα ότι τουλάχιστον εσείς, θα διαβάζατε την απάντηση, που ήταν απομαγνητοφώνηση της πραγματικής απάντησης που έδωσα στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου», είπε ο κ. Μπαλτάς προς τον κ. Θεοχαρόπουλο, ο οποίος του επισήμανε ότι αναφέρθηκε και στην απάντηση που έδωσε ο υπουργός και είπε ότι «δεν είναι τιμητική η στάση της χώρας μας στην Ειδομένη γιατί υπάρχει παντελής απουσία του κράτους».

«Θα σας παρακαλούσα να διαβάζατε το κείμενο απομαγνητοφωνημένο» επανήλθε ο υπουργός, ο οποίος επανέλαβε ότι επί της ουσίας είπε ότι η Ειδομένη είναι παραδειγματική για την Ελλάδα, διότι η Ελλάδα κάνει όλα τα δυνατά ώστε, ως κομμάτι της ανθρωπότητας, να σταματήσει το αίσχος για την ανθρωπότητα και την Ευρώπη, που είναι η Ειδομένη». «Αν δεν σας αρέσει αυτό, αν θέλετε άλλη αντιμετώπιση στην Ειδομένη, κατά τα πρότυπα του "εκδιώκω βιαίως, παίρνω ανθρώπους από κει για να τους πάω εκεί και ούτω κάθε εξής", δεν νομίζω ότι αυτό θα εντάσσονταν στην παράδοση της κεντροαριστεράς, που θέλετε να επικαλείστε", ανέφερε.

«Εσείς δεν τιμάτε την Αριστερά και δεν είστε Αριστερά», ανταπάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αναφορικά με την κατηγορία για τακτική μονταζιέρας που εξαπέλυσε ο υπουργός, ο κ. Θεοχαρόπουλος διερωτήθηκε: «Μία φορά μονταζιέρα στα Ελγίνεια, μία στην Ειδομένη, μία με την αριστεία. Πόσα λάθη έχετε κάνει; Κι αυτοί οι κακοί οι δημοσιογράφοι να σας αλλάξουν αυτά που λέτε;».