«Φάρσα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης τις απειλές του Πάνου Καμμένου περί αποχώρησης από την κυβέρνηση με αφορμή τη συνέντευξη του Γιάννη Μουζάλα ο οποίος στον ΣΚΑΪ την περασμένη Τρίτη είχε χαρακτηρίσει στα Σκόπια, «Μακεδονία».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, ο κ. Λεβέντης σημείωσε πως ο κ. Καμμένος δεν θα έριχνε την κυβέρνηση. «Γιατί μετά τι θα κάνει;» διερωτήθηκε και συνέχισε: 

Θα πάει και ο ίδιος στα σκουπίδια. Δεν έχει επιλογές, ούτε και να έριχνε την κυβέρνηση θα σωζόταν  στις δημοσκοπήσεις. Θα είχε την τύχη του Καρατζαφέρη και του Κουβέλη αποσυρόμενος, όπως την ίδια τύχη θα έχει και παραμένοντας.

Επέμεινε στα περί εκβιασμού των βουλευτών από τον Αλέξη Τσίπρα με εκλογές τονίζοντας πως ««το βλέπει αυτό ο Καμμένος και σου λέει να φύγω μήπως σωθώ». Κατά τους ισχυρισμούς του Βασίλη Λεβέντη, το επιτελείο του πρωθυπουργού εξετάζει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αλλά όπως σημείωσε: 

Δεν τον βολεύει [τον Τσίπρα] ούτε αυτό γιατί αυτοί μπορεί να πουν μια στιγμή ναι και την άλλη στιγμή βλέποντας ότι στις δημοσκοπήσεις γκρεμίζονται να αποχωρήσουν. Δηλαδή  και η Γεννηματά είναι ένα πρόσωπο που άγεται και σύρεται. Έβλεπα στη σύνοδο των αρχηγών με το sms την κατεύθυναν από απέξω και ο Θεοδωράκης είναι πολύ φοβητσιάρης πια, δεν εκπροσωπεί τίποτα ουσιαστικό, ούτε 2% δεν έχει στις δημοσκοπήσεις.  Επομένως και αυτός άμα δει μπαίνοντας στην κυβέρνηση ότι το 2% γίνεται 1% θα αντέξει; Θα του φύγουν καταρχάς οι βουλευτές, δεν είναι αρραγείς ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στο Ποτάμι οι βουλευτές  να πουν ότι εν σώματι πάμε και στηρίζουμε μια κυβέρνηση. Ένα κέντρο διερχομένων έχουν γίνει και τα δύο αυτά κόμματα για αυτό ο Τσίπρας δεν τους πολύ-εμπιστεύεται και δεν εξετάζεται πολύ σοβαρά. Εξετάζεται αλλά όχι πολύ σοβαρά το χαρτί διεύρυνσης προς Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Το μόνο σοβαρό χαρτί είναι η ΝΔ, όλοι μαζί με τον Τσίπρα ή αν όχι όλοι η ομάδα Καραμανλή που είναι 40 περίπου βουλευτές με το ΣΥΡΙΖΑ.

Επεσήμανε σχετικά με την εξαγγελθείσα αλλαγή των βουλευτών στο κόμμα του ότι «πήρα την απόφαση παράτασης του χρόνου παραμονής των βουλευτών επ’ ωφελείας της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού». 

«Θυμάμαι την υπόσχεση που έδωσα, αισθάνομαι άσχημα που δεν την τήρησα αλλά είναι μια υπόσχεση εσωτερικά προς το κόμμα, δεν είναι υπόσχεση προς την κοινωνία. Αν ήταν προς την κοινωνία θα έκοβα το λαιμό μου να την τηρήσω, είναι υπόσχεση εσωτερικά και εσωτερικά πρέπει ένα κόμμα να θυσιάζεται χάρη του ίδιου του κόμματος και της πατρίδος» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Αποκάλυψε, τέλος, άγνωστο παρασκήνιο από την τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υποστηρίζοντας ότι «ο Μητσοτάκης τρεις φορές σηκώθηκε να φύγει γιατί δεν ήθελε να υπογράψει το ανακοινωθέν  και έλεγε στη Γεννηματά συνέχεια ότι αν δεν υπογράψεις εσύ δεν υπογράφω ούτε εγώ. Αυτό θέλω να μάθει ο κόσμος και να μάθουν και οι βουλευτές και ότι ο Τσίπρας είχε έτοιμο ανακοινωθέν. Πως καλείς τους αρχηγούς και έχεις  έτοιμο ανακοινωθέν, “σερβιρισμένο φαΐ να το φάμε”, πότε η σύσκεψη σε τι θα αποσκοπούσε;  Δηλαδή έχουμε ένα πολιτικό σύστημα τελείως διεφθαρμένο. Ο πρωθυπουργός καλεί τους αρχηγούς με προετοιμασμένο ανακοινωθέν και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τρεις φορές κάνει να φύγει και τον τραβάει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να μείνει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έξι σχέδια άλλαξε…».