Στην κατασκευή 12 ακόμη κέντρων φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, και συντονιστής της κυβέρνησης για το προσφυγικό

«Έχουμε ήδη 14 κέντρα φιλοξενίας. Κατασκευάζονται ακόμα 12. Τα χρήματα για την κατασκευή των υπόλοιπων είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό, και θα αναπληρωθούν από τα κοινοτικά κονδύλια» τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο. 

Σχετικά με τους τούρκους αξιωματούχους στα ελληνικά νησιά είπε:

«Αυτό θα ξεκαθαρίσει με την απόφαση της Συνόδου. Η διεθνής πρακτική είναι ένας Έλληνας στην Τουρκία και ένας Τούρκος στην Ελλάδα για να ελέγχουν ποιοι μπάινουν και ποιοι φεύγουν. Αυτό είναι η διεθνής πρακτική δεν σημαίνει ότι θα συμβεί κι όλας». 

Αναφορικά με τους πρόσφυγες που πέρασαν στα Σκόπια την Καθαρά Δευτέρα  είπε πως η δήλωση σκοπιανού αξιωματούχου ότι επέστρεψαν οι πρόσφυγες είναι παράνομη όπως και η πρακτική αυτή, καθώς δεν ακολουθήθηκε η διπλωματική οδός. 

«Επέστρεψαν 200 που δεν μπήκαν καν στα Σκόπια και περίπου 500 που επέστρεψαν παρανόμως», πρόσθεσε. 

Για την κατάσταση στην Ειδομένη τόνισε πως «είναι πολύ κακή». «Δεν υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες. Στο κέντρο είναι κάπως καλά αλλά έξω από αυτά όχι», συμπλήρωσε. 

«Έχουμε μείωση στις προσφυγικές ροές τις τελευταίες μέρες αλλά λόγω καιρού», κατέληξε ο κ. Βίτσας.