Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωση που έκανε στη Βουλή νωρίτερα σήμερα ότι «τα άσχημα πέρασαν, έρχονται τα χειρότερα», προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο υπουργός επεσήμανε ότι με την εν λόγω δήλωση, αναφερόταν «στον φορολογικό παραλογισμό που κληρονόμησε η κυβέρνηση».

«Μιλούσα για συγκεκριμένα παραδείγματα που κληρονομήσαμε, δεν αναφερόμουν στα τρέχοντα», σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι είχε μόλις δώσει δυο συγκεκριμένα παραδείγματα, για τα ταξίμετρα των ταξί αλλά και για το γεγονός ότι οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί φορτώνονται ΕΝΦΙΑ χιλιάδων ευρώ» είπε και πρόσθεσε:

Σε αυτά τα δυο παραδείγματα αναφερόμουν, καμία σχέση με τη σημερινή περίοδο. Η κυβέρνηση έχει εντοπίσει τα θέματα και μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών συμφωνιών, λύνουμε όσο μπορούμε αυτά τα ζητήματα.

«Αναφερόμουν στη φορολογική ιστορία της χώρας, αυτά που κληρονομήσαμε. Αναφερόμουν σε δυο συγκεκριμένα παραδείγματα. Καμία σχέση με τα τωρινά, στα οποία αναφέρθηκα αμέσως μετά. Προσπαθούμε τις επιβαρύνσεις να τις μοιράσουμε όσο το δυνατόν δικαιότερα», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.

Σχολιάζοντας τα φορολογικά μέτρα, ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε αντιδράσεις για τις επιβαρύνσεις άνω των 2500 και των 3000 ευρώ, γιατί όποιον συναντάω μου λέει 'πού υπάρχουν αυτοί οι μισθοί;».

«Η χώρα είναι μπροστά σε μια συγκεκριμένη συμφωνία. Πρέπει να υλοποιήσουμε τη συμφωνία. Σε κανέναν που είναι αναγκασμένος να βάζει φόρους δεν αρέσει. Δεν κρατάμε τον ΕΝΦΙΑ από πολιτική επιλογή αλλά από πολιτική αναγκαιότητα, αλλά κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την μικρότερη δυνατή φορολογική επιβάρυνση», επανέλαβε ο υπουργός.