current views are: 6

18 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση16:02

Απουσία Δούρου από τη σύσκεψη Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες

Σύσκεψη με τους Περιφερειαρχες όλης της χώρας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα κεντρικά γραφεία της EΝΠΕ, στην Αθήνα. 

Δημοσίευση 16:02’

Σύσκεψη με τους Περιφερειαρχες όλης της χώρας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα κεντρικά γραφεία της EΝΠΕ, στην Αθήνα. 

Σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα κεντρικά γραφεία της EΝΠΕ, στην Αθήνα. Αίσθηση ωστόσο έκανε η απουσία της Ρένας Δούρου, σε μια σύσκεψη όπου τονίστηκε κυρίως η ανυπαρξία συνεννόησης της κυβέρνησης με την αυτοδιοίκηση σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων με πρώτο το προσφυγικό.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε υπέρμαχος του θεσμικού ρόλου των περιφερειών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, “είμαι εδώ για να συζητήσω για τα προβλήματα που ταλανίζουν το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης” και υπενθυμίζοντας ότι ως υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης είχε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που αφορούσε τον προσδιορισμό αρμοδιοτήτων δήμων και περιφερειών καθώς και τον ρόλο του κράτους στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

“Είμαι ανοικτός και διαθέσιμος να συζητήσω και για τα μακροπρόθεσμα προβλήματα και για τα θέματα επικαιρότητας, όπως στο προσφυγικό όπου υπάρχει αδυναμία της κυβέρνησης να συνεργαστεί με την αυτοδιοίκηση και τις περιφέρειες για ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Χαιρετίζω τις προσπάθειες των δύο περιφερειών του Αιγαίου” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την Περιφέρεια Αττικής παρών ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Σγουρός, ενώ το λόγο πήραν όλοι οι επικεφαλής του δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κώστα Αγοραστό να σημειώνει πως οι περιφέρειες έχουν υγιή οικονομικά, εκμεταλλευόμενες ακόμα και το τελευταίο ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Όμως όπως τόνισε, είναι ελλιπής η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει ότι στη σημερινή συνάντηση της ΕΝ.Π.Ε. με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την Περιφερειάρχη εκπροσώπησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πέτρος Φιλίππου και Σπύρος Τζόκας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυρίας Ρένας Δούρου:

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους ακροατές σας, ότι στη σημερινή συνάντηση της ΕΝ.Π.Ε. με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την Περιφερειάρχη εκπροσώπησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πέτρος Φιλίππου και Σπύρος Τζόκας. 

 


σχετικα αρθρα