Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είχε σήμερα το απόγευμα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής και την συμφωνία των ηγετών της ΕΕ.

Σύμφωνα με το Ποτάμι ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου εξέφρασε στον Σταύρο Θεοδωράκη συγκρατημένη αισιοδοξία για την εφαρμογή της συμφωνίας μια που αυτή προϋποθέτει στενή και καλή συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία, το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και σωστή οργάνωση των ελληνικών αρχών.

Ο Στ. Θεοδωράκης του ανέφερε ότι το Ποτάμι από την πρώτη μέρα είχε υποστηρίξει χωρίς αστερίσκους ότι το τεράστιο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν η χώρα μας δεν συνεργαστεί με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και φυσικά με την Τουρκία. «Από την άνοιξη του 2015 είχαμε προσπαθήσει να πείσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις και τις εμμονές της και να συνεργασθεί» είπε ο ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Όπως του εξήγησε και στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών το Ποτάμι υποστήριξε ότι για να περιορισθούν οι ροές από τη Τουρκία στην Ευρώπη πρέπει να ενισχυθούν οι περιπολίες των πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και να υπάρξει συνεργασία της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής με σεβασμό στου διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Σεβαστουπόλεως οι δυο τους είπαν ότι θα τα πουν πολύ σύντομα και από κοντά γιατί όπως επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης «τα προβλήματα της χώρας μας δεν σταματούν στην προσφυγική κρίση».