Ήπιους τόνους σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Γιάννη Μουζάλα κράτησε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι ''θα δει το ζήτημα όταν επιστρέψει στην Ελλάδα''.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε την συνεισφορά τόσο του Πάνου Καμμένου, όσο και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ωστόσο παραμένει άγνωστο ακόμα ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει για να βρεθεί, όπως είπε, η ''χρυσή τομή''. 

Ο Πρωθυπουργός θέλησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, σε σχέση με την κρισιμότητα της Συνόδου Κορυφής, λέγοντας ότι ''το τελευταίο πράγμα που απασχόλησε τόσο τον Γιάννη Μουζάλα, όσο και εμένα ήταν ζητήματα δευτερεύουσας σημασίας που θα αντιμετωπίσουμε στην ώρα τους''.

Χαρακτηριστικά τόνισε:

Οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν καλά και κακά. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή όταν συναντηθώ με τον Πάνο Καμμένο όταν γυρίσω από τις Βρυξέλλες. Θέλω να εξάρω την συνεισφορά και των δυό τους σε σχέση με την επίλυση της προσφυγικής κρίσης.

Αφ' ενος του Γιάννη Μουζάλα για τους ευρωπαϊκούς χειρισμούς και αφ' ετέρου του Πάνου Καμμένου που συνέβαλε τόσο σημαντικά στην δημιουργία των δομών σε συνεργασία με τον ελληνικό στρατό.