Αν ο Πάνος Καμμένος είναι ο πιο πιστός σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γενννηματά είναι οι πιο... φανατικοί υποστηριχτές του πρωθυπουργού. Μέσα τους βεβαίως. Εύχονται "να αντέξει ο Αλέξης" γιατί δε θα ήθελαν να είναι οι δικοί τους υπουργοί εκείνοι που θα ακούν την τρόικα να ζητά συντάξεις 180 ευρώ.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά ανακουφίστηκαν κατά μία έννοια από την απόφαση του Πάνου Καμμένου να βάλει στην άκρη το τελεσίγραφο παραίτησης. Γιατί δε θέλουν ούτε εκλογές, ούτε πιέσεις για να μπουν στην κυβέρνηση. Θέλουν ο πρωθυπουργός να πάρει εκείνος τις δύσκολες αποφάσεις ώστε να φθαρεί και να μην αφήσει το δύσκολο έργο για αυτούς.

Αν σήμερα κλείσει το προσφυγικό και η διαπραγμάτευση με την τρόικα ολοκληρωθεί αύριο, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει μπροστά του μία ολόκληρη εβδομάδα για να ξεδιπλώσει τις πολιτικές του πρωτοβουλίες.

Mε τον πιθανό ανασχηματισμό

Ξεκινώντας από το δεύτερο οι επιτελείς της αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι θα εξαρτηθεί από την πορεία ων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Το ντηλ θα κρίνει την τύχη των βασικών παικτών της κυβέρνησης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εφαρμογής του μνημονίου.

Σε ότι αφορά στο πρώτο Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά είναι ψύχραιμοι. Δε θα ενοχλούνταν αν ο πρωθυπουργός έβγαζε σκελετούς από την ντουλάπα, στο βαθμό που αυτοί θα αφορούν σε πιθανούς εσωκομματικούς τους αντιπάλους, ή στελέχη που δεν υπολογίζουν.

"Δε θα είναι κακό να μας απαλλάξει από μερικούς" παραδέχθηκε στο newpost.gr κοινοβουλευτικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θέση με την οποία έσπευσε να συμφωνήσει κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έπινε μαζί του τον πρωινό του καφέ στο εντευκτήριο της Βουλής.