Επιστολή στο Γιώργο Παπακωνσταντινου έστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης καταθέτωντας ιδέες για τη συζήτηση του μεσοπρόθεσμο προγράμματος. Ο κ.Καρτάλης αναφέρει ότι κεντρική ιδέα των προτάσεων είναι η στήριξη – αντί της περαιτέρω επιβάρυνσης – των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων και η επιτάχυνση της ανάπτυξης – με διατήρηση ή και ενίσχυση του ΠΔΕ - ώστε να είναι εφικτή η παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος το ταχύτερο δυνατόν.

Επίσης ο βουλευτής τάσσεται κατά των απολύσεων στο δημόσιο και λέει ότι η επιλογή πρέπει να είναι η  μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων από φορείς που καταργούνται σε άλλους φορείς του Δημοσίου, χωρίς  να επιλέγεται η λύση των απολύσεων.

Επίσης ο κ.Καρτάλης  ανάμεσα στα άλλα προτείνει :

1. Μη αναθεώρηση του αφορολόγητου με ισοδύναμο μέτρο την αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

2. Πάγωμα των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων για τα επόμενα δύο έτη. Το μέτρο αυτό έχει στόχο τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά ακινήτων η οποία έχει βυθιστεί σε ύφεση.

3. Αναστολή της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης για ένα έτος και επαναξιολόγηση της σκοπιμότητας του για το επόμενο χρονικό διάστημα.

4. Κλιμάκωση της φορολογίας μεγάλης ακίνητης περιουσίας σε συνάρτηση με την αντικειμενική αξία αλλά και την εισοδηματική κατηγορία. Εκτακτη εισφορά για τους ιδιοκτήτες ιδιαίτερα μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Απαλλαγή φορολογίας για την ακίνητη περιουσία σε περίπτωση μακροχρόνιας ανεργίας.

5. Κλιμάκωση της αύξησης των τελών κυκλοφορίας με κριτήρια την αξία αγοράς του οχήματος, τον κυβισμό αλλά και την παλαιότητα του.