Οι συζητήσεις για τη δημιουργία νέου κόμματος φαίνεται πως προχωρούν με ρυθμούς χελώνας. Πολλοί δηλώνουν απογοητευμένοι από την πρόοδο στο συγκεκριμένο θέμα. Κι όμως, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα στελέχη φαίνεται πως ξεπερνούν τις αγκυλώσεις των ηγεσιών.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού έχουν καθημερινές επαφές, ζυμώσεις και μάλιστα κάνουν και σχεδιασμούς. Μπορεί η ηγεσία του Ποταμιού να στέκεται αρνητικά απέναντι στη συνεργασία ,σε πρώτη φάση στη Βουλή, κάποιοι βουλευτές προεξοφλούν πως είστε έτσι είτε αλλιώς η συνεργασία θα προχωρήσει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα γίνει σαφές και τις επόμενες ημέρες όταν θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή τα μέτρα που θα αποφασίσει η κυβέρνηση με τους δανειστές. Κοινοβουλευτικά στελέχη είναι αποφασισμένα να συντονιστούν και δείξουν κοινή δράση σε ό,τι ακολουθήσει στη Βουλή.

Στελέχη των δύο κομμάτων έχουν ενημερώσει πως η συνεργασία θα προχωρήσει με στόχο να αποκτήσει το κέντρο πρόταση εξουσίας εντός κόμματος που θα προσπαθήσει αρχικά να εκφράσει τους απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν πως ίσως δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, κατά συνέπεια ο χώρος πρέπει τώρα να εμφανιστεί και ενωμένος και δυνατός.