Η ανάγκη άμεσης εφαρμογής της συμφωνίας με την Τουρκία εκφράστηκε σήμερα στην ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι για τη διοικητική και επιχειρησιακή προετοιμασία της συμφωνίας τις επόμενες ημέρες. 

Την ίδια στιγμή, όπως αποφασίστηκε, η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει σήμερα το δικό της σχέδιο εφαρμογής και θα ζητήσει τη συνδρομή της Επιτροπής και των κρατών-μελών για την άμεση και απρόσκοπτη υλοποίηση της συμφωνίας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας Α. Φλαμπουράρης, ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Ν. Ξυδάκης, η Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητική Εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Δ. Τζανακόπουλος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γ. Ταφύλλης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Β. Καλπαδάκης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό Γ. Κυρίτσης.