Θετικά διακείμενος απέναντι στην συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης στο Βήμα Fm, τονίζοντας ότι '' είναι πολύ καλύτερη από αυτήν, η οποία ήταν πολύ πιθανή μέχρι χθες''.

Τα κρίσιμα σημεία στην υλοποίηση της συμφωνίας, στην οποία κατέληξαν η ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό, θα είναι η στάση, που θα τηρήσει η Τουρκία -αν δηλαδή θα κινηθεί μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ανταπόκριση της ΕΕ στην επείγουσα ανάγκη της Ελλάδας για ενίσχυση των δυνατοτήτων της να αντεπεξέλθει στο καθήκον της, καθώς και η διατήρηση της αλληλέγγυας στάσης της ελληνικής κοινωνίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος συμμετείχε στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

“Υπάρχει μία συμφωνία την οποία αναλύουμε και προσπαθούμε την πολιτική απόφαση στην οποία κατέληξαν η ΕΕ με την Τουρκία να την κάνουμε επιχειρησιακό σχέδιο. Υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο δόθηκε και αυτό πρέπει να σπάσει σε συγκεκριμένες διαδικασίες”, είπε ο κ.Κυρίτσης, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 fm”.

“Είναι μία πολύ σύνθετη διαδικασία, θα χρειαστεί να έλθουν και πάνω από 2.000 ειδικοί, να στηθούν υποδομές, για την υπόθεση του ασύλου, με τον τρόπο που απαιτεί η διεθνής νομιμότητα. Συνεχίζουμε εμείς ταυτόχρονα να δημιουργούμε θέσεις προκειμένου να φιλοξενήσουμε τον κόσμο, είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο έχει αναληφθεί”, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας ο κ.Κυρίτσης επισήμανε ότι “σε κάθε περίπτωση είναι πολύ καλύτερη από αυτήν, η οποία ήταν πολύ πιθανή μέχρι χθες”, εκτιμώντας πως “φάνηκε ότι ως έναν βαθμό δεν επικράτησαν οι φωνές της αγριότητας, της απομόνωσης και της ξενοφοβίας”.