Αναχωρούν από την Αθήνα την Κυριακή οι επικεφαλής των θεσμών αφού προηγηθεί συνάντηση για το κλείσιμο αυτής της φάσης των διαπραγματεύσεων, εφόσον υπάρχει συμφωνία -σύγκλιση σε σημεία -κλειδιά του ασφαλιστικού και σχεδόν, πλήρης συμφωνία για το ασφαλιστικό.

Η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών θα γίνει μετά τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών, ενώ σε αυτό το διάστημα θα συνεχιστούν οι συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων καθώς και τηλεδιασκέψεις, εφόσον χρειαστούν σε κορυφαίο επίπεδο. 

Το ραντεβού έχει ανανεωθεί πιθανότατα για τις 2 Απριλίου, μιας και οι εκπρόσωποι των δανειστών φεύγουν αύριο και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά πάσα πιθανότητα θα γυρίσουν την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Οι υπουργοί, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των θεσμών για 1,5 ώρα περίπου.

Εξερχόμενος μάλιστα, της συνάντησης και μιλώντας με δημοσιογράφους ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, διέψευσε τις πληροφορίες για εθνική σύνταξη με 15 χρόνια ασφάλιση στα 288 ευρώ και τόνισε πως η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της για 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης.

«Ό,τι είχαμε το δώσαμε, οι προτάσεις μας έχουν κατατεθεί, εάν το ασφαλιστικό δεν συνδεόταν με το φορολογικό, εμείς από την πλευρά μας θα είχαμε τελειώσει. Δεν θα μειωθεί καμά σύνταξη» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.