Στο γήπεδο της πολιτικής και των πραγματικών προβλημάτων, θα επιχειρήσει να κρατήσει τη μπάλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τρίτης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη που ζήτησε η κυβέρνηση. Κεντρικός στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να θέσει αυτός την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης και να μην επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να στρέψει αλλού τα φώτα της επικαιρότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Μητσοτάκης θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση προσωπικά προς τον πρωθυπουργό, τον οποίο θα κατηγορήσει ευθέως για παρεμβάσεις όχι μόνο στη Δικαιοσύνη, αλλά και στους άλλους ανεξάρτητους θεσμούς, ενώ στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα σχετικά με τα θέματα διαπλοκής, αναμένεται να κάνει λόγο για «τελευταίες προσπάθειες λαϊκισμού της κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδρομή».

Σύμφωνα με τα στελέχη της Λεωφόρου ο Συγγρού, ο πρωθυπουργός εγκλωβισμένος στο αδιέξοδο που δημιούργησαν οι τραγικοί χειρισμοί του σε μια σειρά θεμάτων από το προσφυγικό μέχρι την οικονομία, θα επιχειρήσει να ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα και να κερδίσει χρόνο ακόμη και μέσω ανασχηματισμού. Μάλιστα χαρακτήριζαν «λαγό» του κ. Τσίπρα τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος στη δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ όπου υποχώρησε μεγαλοπρεπώς στο θέμα Μουζάλα, ανέφερε ότι κυριάρχο μέλημα της κυβέρνησης είναι η διαπλοκή.

Στο πλαίσιο αυτό, από τη ΝΔ υπενθυμίζουν ότι εκτός από τον πρωθυπουργό, απαντήσεις θα πρέπει να δώσει και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, μπροστά όμως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που είναι η καθ’ ύλην αρμόδια για αυτό το ζήτημα. Η στρατηγική πάντως του κ. Μητσοτάκη, παραμένει στη γραμμή «εμείς δεν ζητούμε εκλογές, όμως λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης η ΝΔ θα κληθεί γρήγορα να αναλάβει τις τύχες της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ξεκινήσει ήδη και κινείται με βάση τη λογική αυτή τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού (την εβδομάδα που ξεκινά θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας εν είδει περιοδειών), όσο και σε επίπεδο πολιτικού λόγου, με κεντρικό σύνθημα, «όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο καλύτερα για τον τόπο».