Σημαντική πρόοδο στο φορολογικό και το ασφαλιστικό διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, εκτιμώντας ότι οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΔΝΤ:

Η αποστολή ήταν παραγωγική. Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος. Επιπλέον, η αποστολή σημείωσε σημαντική πρόοδο σχετικά με τις βασικές πτυχές της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά το διάλειμμα των εορτών του Πάσχα. 

«Οι επικεφαλής της αποστολής θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου για να επαναλάβουν τις συνομιλίες με σκοπό να τις ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό», προσθέτει το ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις διαπίστωσε και  ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημειώνει πως  η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διακόπτεται για το Καθολικό Πάσχα και θα συνεχιστεί στις 2 Απριλίου, με σκοπό να ολοκληρωθεί «το συντομότερο δυνατό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κομισιόν, η οποία αναγνωρίζει πρόοδο στη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και θεσμών, και ειδικά στο φορολογικό και σε ορισμένες πτυχές του συνταξιοδοτικού.

Λίγο πριν την αναχώρηση των εκπροσώπων των θεσμών, εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε:

Η αποστολή υπήρξε παραγωγική. Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος ως προς τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος. Επιπλέον πρόοδος σημειώθηκε και σχετικά με βασικές πτυχές της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Καθολικού Πάσχα. Οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου για επανάληψη των συνομιλιών με σκοπό την ολοκλήρωσή τους το συντομότερο δυνατόν.