current views are: 6

21 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση08:43

Πυρά κατά της διαφθοράς από τον Τσίπρα αύριο στη Βουλή – Οι κρυμμένοι «άσοι» του πρωθυπουργού

Πυρ ομαδόν κατά της διαφθοράς αναμένεται να εξαπολύσει αύριο από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς αναμένεται να αναφερθεί εκτεταμένα στις γνωστές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει έντονα τη δικαιοσύνη, αλλά και να δίνει στοιχεία για νέες ”βόμβες” που θα συζητηθούν. 

Δημοσίευση 08:43’

Πυρ ομαδόν κατά της διαφθοράς αναμένεται να εξαπολύσει αύριο από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς αναμένεται να αναφερθεί εκτεταμένα στις γνωστές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει έντονα τη δικαιοσύνη, αλλά και να δίνει στοιχεία για νέες ”βόμβες” που θα συζητηθούν. 

Πυρ ομαδόν κατά της διαφθοράς αναμένεται να εξαπολύσει αύριο από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς αναμένεται να αναφερθεί εκτεταμένα στις γνωστές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει έντονα τη δικαιοσύνη, αλλά και να δίνει στοιχεία για νέες ”βόμβες” που θα συζητηθούν. 

Ήδη από την σημερινή σύσκεψη υπό τον ίδιο στο Μαξίμου το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Για το κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, που ξεκινά αύριο στις 7 το απόγευμα, έχει προϊδεάσει και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δηλώνοντας ότι ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής και ο ελληνικός λαός να μάθει ποιοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και τα έβγαζαν στο εξωτερικό, χρεώνοντας τα κανάλια τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η  αποκλειστική του συνέντευξη στο «Ακραίως» της περασμένης Κυριακής, από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος υπογράμμισε:

Περιμένουμε πώς και πώς σαν μια γροθιά και τα δύο κόμματα να θέσουμε την Τρίτη στη Βουλή το θέμα της διαφθοράς και της δικαιοσύνης. Αν είχαμε πράξει διαφορετικά ίσως να μας κατηγορούσαν ότι εμείς δεν θέλαμε να γίνει αυτή η κουβέντα.

Στην αυριανή συζήτηση θα λάβουν μέρος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ δύο ημέρες μετά, την προσεχή Πέμπτη, οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Τι θα συζητηθεί – Ποιες «βόμβες» θα ρίξει ο πρωθυπουργός 

Με πλήρη στοιχεία υπό μάλης για πρόσωπα και παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, αναφέρουν έγκυρες πηγές ότι θα προσέλθει την Τρίτη στη Βουλή​ ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που προίσταται ως υπουργός της Κυβέρνησης στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν όλες οι γνωστές υποθέσεις διαφθοράς όπως η Λίστα Μπόργιανς και Λαγκάρντ, Ζήμενς , κύκλωμα εκβιαστών εκδότη και δημοσιογράφων( αποκαλύφθηκε πρόσφατα και έκανε το γύρο της ειδησεογραφίας και της δικαιοσύνης) αλλά και κάτι άγνωστο μέχρι σήμερα.

Οι αναφορές σε πρόσωπα θα είναι συγκεκριμένες και θα συνδυάζονται με κατάθεση στοιχείων όπως θαλασσοδάνεια εκδοτών που πήραν το δρόμο της ξενιτιάς σε Τράπεζες και off shore , αντί να επενδυθούν εκεί που προορίζονταν. Δηλαδή για αγορές πακέτου μετοχών η σε αναδιάρθρωση των εταιρειών τους.

Ενδιαφέρον αναμένεται να προκαλέσουν δύο λογαριασμοί 2,5 εκ.ευρώ και 1,5 εκ ευρώ που εντοπίστηκαν σε off shore και ανήκουν σε εκδότη και δημοσιογράφο για τους οποίους ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά τελευταία ,πριν διαβούν τα σκαλιά της εισαγγελίας.
Αναμένεται να κατατεθούν μάλιστα και υποκλαπείσες συνομιλίες τους με πολιτικούς που τους διαβεβαιώνουν ότι τυγχάνουν της υποστήριξής τους.

Μάλιστα για την υπόθεση των φερόμενων ως εκβιαστών δημοσιογράφων και εκδότη , ακούγεται, ότι άλλοι δέκα πρώην επικεφαλής κρατικών οργανισμών προσήλθαν και κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι δέχονταν αφόρητες πιέσεις ακόμη και από το Μέγαρο Μαξίμου (επί πρωθυπουργίας Σαμαρά ) για παραχώρηση προς αυτούς μεγάλου πακέτου διαφημίσεων.

 


σχετικα αρθρα