current views are: 86

21 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση09:48

Σακελλαρίδης: Αυτό που έκανα ήταν προπαγάνδα – Λυπάμαι τους Συριζαίους για την επιχειρηματολογία Σαμαρά

Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλάει για τη θητεία του δίπλα στον πρωθυπουργό, την παραίτησή του αλλά και τον ερχομό του παιδιού του. 

Δημοσίευση 09:48’

Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλάει για τη θητεία του δίπλα στον πρωθυπουργό, την παραίτησή του αλλά και τον ερχομό του παιδιού του. 

Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλάει για τη θητεία του δίπλα στον πρωθυπουργό, την παραίτησή του αλλά και τον ερχομό του παιδιού του. 

Ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας στην Καθημερινή ανέφερε για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου: 

«Αυτό που έκανα ήταν προπαγάνδα. Αυτή ήταν η δουλειά μου».

Ο ίδιος είπε πως το βράδυ της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, απογοητευμένος από την ψήφιση του μνημονίου τον Αύγουστο ψιθύριζε : «Δεν έχω άλλα καύσιμα. Εως εδώ ήταν».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης παραιτήθηκε τον Νοέμβριο πριν από την ψηφοφορία για τα κόκκινα δάνεια. «Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι παραιτήθηκα. Ημουν εκεί, ήμουν μέσα στις συσκέψεις, ήμουν στο στενό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου», λέει ο ίδιος όντας ενοχικός. 
 
Σε άλλο σημείο αναφέρει: 

«Αν είναι να μιλήσουμε για ευθύνες, θα μπορούσα να γράψω σεντόνια. Το ζήτημα είναι να δούμε τι πήγε λάθος. Αν θέλει να ορθοποδήσει η Αριστερά, πρέπει να κάνει σε βάθος κριτική στους στόχους και στη στρατηγική της», ενω σε άλλο σημείο τονίζει: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα διήγαγε μια συντριπτική πολιτική επικράτηση, υπέστη όμως μια συντριπτική ιδεολογική και πολιτική ήττα». 

Όπως γράφει η Καθημερινή: 

«Τον θυμώνει το γεγονός ότι τα παιδιά που είναι σήμερα 14 ή 15 ετών πιστεύουν ότι Αριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. «Με ενοχλεί που όλα αυτά γίνονται στο όνομα της Αριστεράς. Και νιώθω ευθύνη. Δεν μπορώ να χρεώνω όλη την κατάσταση μόνο στον Τσίπρα και στο επιτελείο του», επιμένει. Πιστεύει πως το μεγαλύτερο λάθος του ήταν ότι κατέβηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Δεν έκανε ούτε μία κοινοβουλευτική ερώτηση τους δύο μήνες που ήταν βουλευτής. Θα ήταν σαν να κοροϊδεύει τον εαυτό του. Ηξερε από τις 21 Σεπτεμβρίου πως θα παραιτηθεί. Και είναι περήφανος που βρήκε το θάρρος να το κάνει, λίγο πριν από μια ψηφοφορία για τα κόκκινα δάνεια».

Όσο για τις σημερινές σχέσεις με τους πρώην συντρόφους του γράφει η εφημερίδα: 

«Ούτε ένα SMS για ευχές τα Χριστούγεννα;» Ούτε ένα. Κάθε επαφή σταμάτησε. Με τον Τσίπρα, με τον Παππά, ακόμη και με τον καλό του φίλο Ευκλείδη Τσακαλώτο, που έπαιξε τόσο καθοριστικό ρόλο για την υποψηφιότητά του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Δεν μιλάνε πια.

Εχει συντρόφους που παραμένουν συνομιλητές του βέβαια. Ο Τάσος Κορωνάκης, ο Ηλίας Χρονόπουλος, ο Γιάννης Αλμπάνης… «Νιώθω πιο πολλή θλίψη παρά οργή για τους Συριζαίους. Τα μέλη, τους βουλευτές, τους υπουργούς που υπερασπίζονται μια πολιτική με επιχειρηματολογία οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης. Με επιχειρηματολογία Σαμαρά», λέει σε φίλους του.

Πώς περιγράφει τα κίτρινα δημοσιεύματα για την προσωπική του ζωή: 

«Ωσπου μια Πέμπτη του Ιανουαρίου, πηγαίνοντας στο περίπτερο για να αγοράσει καπνό (νομίζεις πως μονίμως στρίβει ένα τσιγάρο στα δάχτυλά του ή ετοιμάζεται να ανάψει τη σβησμένη καύτρα), κοντοστάθηκε να δει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στα μανταλάκια. Το βλέμμα έφτασε στο πρωτοσέλιδο για το γάμο γοητευτικού πρώην βουλευτή με τον γιο ισχυρής οικογενείας. «Ποιος ασχολείται με αυτές τις μ…..ες», σκέφτηκε. Ηταν η μέρα της απεργίας των δημοσιογράφων. Το επόμενο πρωί άρχισαν τα τηλεφωνήματα. Εβαλε τα γέλια. «Είναι αλήθεια; Παντρεύτηκες τον γιο της Αγγελοπούλου στη Νέα Υόρκη;» τον ρωτούσαν. Κάποιες ιστοσελίδες άρχισαν να τον αποκαλούν προικοθήρα…

«Αν τώρα δα καθόταν δίπλα μου ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, δεν θα τον αναγνώριζα καν. Δεν τον γνωρίζω, σου λέω», επαναλάμβανε μετά από εκείνο το πρωτοσέλιδο. Δημοσιεύματα κατέκλυσαν τις ιστοσελίδες. […]Πάντως, αν έγραφε αυτό που πραγματικά ήθελε στο Facebook για τον υποτιθέμενο γάμο με τον Αγγελόπουλο, δεν θα ήταν άλλο από το «και καλά gay, αλλά και προικοθήρας, ρε παιδιά;».

Τέλος αποκαλύπτει πως συζεί με τη σύντροφό του δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα και πως σε λίγους μήνες θα γίνει πατέρας

 


σχετικα αρθρα