«Οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης είναι πρόοδος μόνο για τους δανειστές και τις απαιτήσεις τους, όχι για τον λαό», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, προσθέτοντας πως «οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης μετατράπηκαν σε ροζ, χάρτινες κορδέλες».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο πρώην υπουργός Εργασίας τόνισε:
Όταν είδαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έκανε όπως έπρεπε, διαχωρίσαμε τη θέση μας, στείλαμε στον αγύριστο τα βουλευτιλίκια και επιλέξαμε να υπηρετήσουμε τις αξίες, τις δεσμεύσεις και τις προγραμματικές μας θέσεις. Σημείο τομής η υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Το περήφανο «ΟΧΙ» του λαού μετατράπηκε σε ταπεινωτικό «ΝΑΙ»

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο κ. Στρατούλης ανέφερε:

Η Ελλάδα είναι στην ΕΕ μόνο για να εφαρμόζει μνημόνια; Όταν η ΕΕ ήθελε να εκβιάσει την Ελλάδα για τα μνημόνια χρησιμοποίησε όλα τα μέσα εκβιασμού και απειλών της μετατράπηκε σε στρατόπεδο προσφύγων.

«Η κυβέρνηση έπρεπε να απειλήσει με την άσκηση βέτο από τη στιγμή που δεν διασφαλίζονταν τα ανοιχτά σύνορα», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

Η κυβέρνηση έπρεπε να διεκδικήσει τα ανοιχτά σύνορα, την υποχρεωτική αναλογική κατανομή προσφύγων σε όλες τις χώρες και την εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες.