Δριμεία κριτική στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα άσκησε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, κατηγορώντας τον για απραξία σε ό,τι αφορά τη διακίνηση των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

«Λυπάμαι αλλά θα σας είμαι δυσάρεστη. Δεν έχει γίνει τίποτα επί των ημερών μας πάνω σε αυτό το θέμα. Είπαμε ότι θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στα προβλήματα του πολίτη. Το έχει αναφέρει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά σε αυτό το θέμα δεν έχει γίνει τίποτα…» σημείωσε Α. Βαγενά ακούγοντας τις απαντήσεις του υπουργού σε επίκαιρη ερώτηση που του κατέθεσε.

«Η Αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που διακινούν τα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας. Όπως, ξέρει πολύ καλά τί γίνεται και με την πορνεία στο κέντρο της Αθήνας και για τους οίκους ανοχής που καθημερινά ξεφυτρώνουν», είπε η βουλευτής και συνέχισε: «εγώ δεν θέλω να πιστεύω ότι έχουμε μια ανίκανη Αστυνομία, προτιμώ να λέω ότι υπάρχουν κάποιο διεφθαρμένοι στην Αστυνομία και όχι μια ανίκανη Αστυνομία».

«Όλοι, όσοι μένουμε στο κέντρο της Αθήνας ξέρουμε, βλέπουμε καθημερινά ποιοι είναι οι διακινητές των ναρκωτικών. Είναι οι ίδιοι σκούροι – μαύροι… άνθρωποι και το ξέρετε δεν το λέω ρατσιστικά που υπάρχουν εκεί εδώ και χρόνια…» και η Αστυνομία μου λέτε ότι δεν τους ξέρει. Για αυτή την κατάσταση πρέπει κάτι να γίνει..» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο Ν. Τόσκας απέδωσε το πρόβλημα στην υπερσυγκέντρωση πληθυσμού στην Αθήνα, λέγοντας πως το θέμα «είναι γνωστό και απασχολεί τις Αρχές εδώ και δεκαετίες….», ενώ σχολίασε πως  «ανακαλώντας μνήμες από ευρωπαϊκές άλλες πρωτεύουσες και εκεί υπάρχει ίδια εικόνα και μάλιστα είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που κινούνται με ανάλογο τρόπο…».