Φρένο στα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης, έβαλε ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και σημείωσε ότι «οι 153 βουλευτές είναι μπετόν αρμέ».

«Να το ξεχάσουν», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Κουίκ και επετέθη στη Ν.Δ. λέγοντας ότι η σημερινή της ηγεσία είναι όμηρος του συστήματος Σαμαρά. Αναφορικά με την πορεία της αξιολόγησης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Πάσχα θα έχουμε διπλή Ανάσταση και εκτίμησε πως το τρίτο μνημόνιο είναι και το τελευταίο. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι παρά τα όσα ακούστηκαν,  η πρώτη κατοικία προστατεύεται.

Ως προς τον Γιάννη Μουζάλα, τον οποίο χαρακτήρισε ικανότατο για τη διαχείριση του προσφυγικού, επισήμανε ότι «για όλα υπάρχουν λύσεις» και πρόσθεσε ότι δε θα διαλυθεί η κυβέρνηση για το θέμα αυτό, καθώς είναι συμπαγής. Σε άλλο σημείο πρόσθεσε  πως οι ΑΝΕΛ δεν ζητούν αποπομπή αλλά παραίτηση  και πως το θέμα έχει να κάνει με την προάσπιση του ονόματος της Μακεδονίας .

Σχετικά με την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Κουίκ επεσήμανε πως «μπορεί να εκληφθεί και ως απάντηση σε κάποιους από τον πολιτικό και τον μιντιακό χώρο. Δεν λυγίζουμε απέναντι σε όσους μας προκάλεσαν με επιθέσεις, οι οποίες αποδεικνύουν τον τρόμο τους μπροστά στην ανυποχωρητικότητα της κυβέρνησης για να μπει μία τάξη σε όλα αυτά τα σημαντικά πεδία. Δηλαδή, φοροδιαφυγή, διαφθορά, χειραγώγηση ημετέρων λειτουργών της Δικαιοσύνης, τα οποία χρόνια τώρα καθυπότασσαν το δημόσιο βίο».

«Δεν εξαιρώ ούτε και τις επιθέσεις εναντίον του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης για την Πάταξη της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αλλά θα επαναλάβω ότι ο κύριος Παπαγγελόπουλος ούτε «Παναθηναϊκάκιας» είναι, ούτε κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Λέσβου» είπε και συνέχισε:

Ειδικότερα, μάλιστα, για την υπόθεση Μπόγιαρνς - που είναι ο πιο φρέσκος φάκελος που άνοιξε αυτή η κυβέρνηση - να υπενθυμίσω και την τελευταία δήλωση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο οποίος με σαφήνεια αναφερόταν σε λίστες φοροφυγάδων και σε CD που έχριζαν διερεύνησης.

Πάντως, μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ακόμα και για θέματα συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση σε ό, τι αφορά τη φοροδιαφυγή και τη σχετική τεχνογνωσία που είχε στη διάθεσή μας ο κ. Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόγιαρνς, η κυβέρνηση Σαμαρά αρνήθηκε κατηγορηματικά έστω και αυτό να πράξει.