Νέα… εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Μισέλ Σαπέν, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου τους, στο Βερολίνο. 

«Υπό την παρούσα κυβέρνηση (σ.σ. του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα) σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις», είπε ο Γερμανός υπουργός. Σημείωσε μάλιστα ότι κατά την αξιολόγηση από το κουαρτέτο επετεύχθη πρόοδο, μολονότι όπως είπε, «η Αθήνα θα πρέπει να κάνει ακόμη μερικά πράγματα».

Ο Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι ένα από τα σημεία που συζητούνται ακόμη, είναι ασφαλιστικό, ένας τομέας «ιδιαίτερα δύσκολος πολιτικά» αλλά διαβεβαίωσε ότι όλες οι πλευρές «αναζητούν έναν τρόπο» ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το καλοκαίρι.

«Μέχρι τώρα έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους. Είναι μια κυβέρνηση αποφασισμένη, την οποία θα πρέπει να μπορέσουμε να στηρίξουμε», είπε από την πλευρά του ο Σαπέν. «Το να διαχειρίζεται κανείς ταυτόχρονα το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό και τα μέσα που απαιτούνται για τη φιλοξενία των προσφύγων είναι περίπλοκο, δεν υπάρχουν πολλές κυβερνήσεις που θα αντεπεξέρχονταν σε κάτι τέτοιο», συνέχισε ο Γάλλος υπουργός ζητώντας «λίγη κατανόηση για την κατάσταση» στην Ελλάδα.