Ορισμένοι το λαμβάνουν ως προειδοποίηση. Ορισμένοι άλλοι ως απειλή. Το μόνο σίγουρο είναι πως για την σημερινή συζήτηση στην Βουλή για την δικαιοσύνη και την διαφθορά, το πρωθυπουργικό γραφείο προετοιμάζει μια επίθεση κατά πάντων. Ή τουλάχιστον εναντίον εκείνων τους οποίους έχει θέσει στο στόχαστρο. 

Πάντως, παρά τα όσα αναφέρουν σε ιδιωτικές του συζητήσεις οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, κρατάνε σαν επτασφράγιστο μυστικό την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα. Η όλη προετοιμασία των τελευταίων ημερών, έχει δημιουργήσει κλίμα αποκαλύψεων. Και μια ομιλία που θα περιλαμβάνει αποδείξεις και ονόματα. Το εάν θα αναφερθεί σε μία συγκεκριμένη υπόθεση, ενός συγκεκριμένου επιχειρηματία τον οποίο και αφορούσε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ή θα επεκταθεί και σε άλλες υποθέσεις δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί. Σίγουρα πάντως θα προσπαθήσει να γυρίσει τούμπα την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και να αναδείξει ότι η όποια παρέμβαση του, δεν έγινε στην κατεύθυνση της συγκάλυψης μιας υπόθεσης, αλλά στην αποκάλυψη της. 

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προσπαθήσει να τορπιλίσει την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν σκοπεύει να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρόσωπο, αλλά να αναφερθεί σε υποθέσεις με τις οποίες σχετίζεται το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Με αυτό τον τρόπο εκτιμούν πως είτε θα αναγκάσει τον Μητσοτάκη να καλύψει τον Σαμαρά και θα φορτωθεί επί της ουσίας τα όσα -θεωρούν εκείνοι- επιλήψιμα, είτε δεν θα απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις και εκ των πραγμάτων θα δημιουργηθεί διχόνοια στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα κρατήσει ο υπουργός Άμυνας και αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως σε μια προσπάθεια να μην «τσαλακωθεί» θεσμικά ο Πρωθυπουργός, ο Καμμένος θα είναι εκείνος που θα αναλάβει να εκτοξεύσει τις «ρουκέτες» εναντίον συγκεκριμένων προσώπων. Τόσο επιχειρηματιών, όσο και δικαστικών λειτουργών.