current views are: 5

22 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση05:16

Έτοιμος για τα σαλόνια αλλά και για τ΄ αλώνια ο Κυριάκος

Με δύο, ουσιαστικά, ομιλίες αναμένεται να προσέλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αποψινή προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη διαφθορά.

Δημοσίευση 05:16’

Με δύο, ουσιαστικά, ομιλίες αναμένεται να προσέλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αποψινή προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη διαφθορά.

Με δύο, ουσιαστικά, ομιλίες αναμένεται να προσέλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αποψινή προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη διαφθορά. Μία θεσμική, η οποία θα αποτελέσει και τον πυρήνα της εισήγησής του εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να κινηθεί σε ήπιους τόνους και μία άκρως επιθετική, στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να ρίξει λάσπη στους αντιπάλους του. 

«Πηγαίνουμε στη Βουλή με διάθεση για ουσιαστική συζήτηση, με θεσμικά επιχειρήματα και προτάσεις. Δεν περιλαμβάνεται στις προθέσεις μας να κυλιστούμε στις λάσπες αλλά δεν θα μείνουμε άπραγοι εάν ο Πρωθυπουργός επιλέξει μία τέτοια αντιπαράθεση» διαμηνύουν από το γαλάζιο αρχηγείο της Συγγρού, ενόψει της σημερινής μάχης. 

Ο κ. Μητσοτάκης, σε κάθε περίπτωση πάντως, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι τα μείζονα προβλήματα της χώρας εξακολουθούν να είναι το οικονομικό και η εκκρεμούσα αξιολόγηση και το μεταναστευτικό και, συνεπώς, να επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα ότι αναζητά στη σκανδαλολογία δίοδο διαφυγής από τα αδιέξοδα της πολιτικής του. Παράλληλα, στις προθέσεις του περιλαμβάνεται η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων που θα κατατείνουν στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης αλλά και στην ενίσχυση της διαφάνειας στην πολιτική. 

Ωστόσο, είναι σαφές ότι θα είναι ο κ. Τσίπρας, που μιλάει πρώτος, που θα δώσει τον τόνο. Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, οι συνεργάτες του έχουν προετοιμάσει απαντήσεις για ό,τι ενδεχομένως επικαλεστεί ο Πρωθυπουργός ενώ ετοιμάζουν και τη δική του αντεπίθεση καθώς στους 14 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «υπάρχουν πλέον αρκετά σκοτεινά σημεία που εγείρουν ερωτήσεις». Το εάν η συζήτηση θα εξελιχθεί σε μία άνευ όρων αντιπαράθεση ή αν, τελικά, θα διατηρηθεί εντός ορίων είναι κάτι που θα αποδειχθεί λίγο μετά τις 19:00 όταν και αναμένεται να αρχίσει η συνεδρίαση. 

Ήδη, πάντως, από χθες το Μαξίμου σχολίαζε αιχμηρά την, υποτιθέμενη, αναδίπλωση της ΝΔ μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή ενώ από πλευράς ΑΝΕΛ τα μηνύματα είναι, ενδεχομένως, ακόμη πιο απειλητικά καθώς το κόμμα του Π. Καμμένου εμφανώς θα επιδιώξει να δημιουργήσει κλίμα «αντιπαράθεσης» μεταξύ της ηγεσίας της Ν.Δ. και του «καραμανλικού» αναπλ. Υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου. 

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να χειριστεί με προσοχή το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, υπήρξαν διερευνητικές επαφές με καραμανλικά στελέχη προκειμένου να διαπιστωθεί η στάση της Παναγή Κυριακού. Όπως σημείωνε, πάντως, κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος με σαφώς υπαινικτική διάθεση: «νομίζω ότι μεγαλοποιούμε την υπόθεση… άλλωστε ποιος βουλευτής της ΝΔ θα διαμαρτυρηθεί για μία δικαιολογημένη πολιτική κριτική προς έναν υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ;»


σχετικα αρθρα