Οι υποθέσεις Ψυχάρη, Βγενόπουλου, Siemens καθώς και οι λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  θα επιδιώξει όπως είχε αναφέρει και στην επιστολή του προς τον Νίκο Βούτση, την «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη». 

Αναφορικά με την υπόθεση Βγενόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα επιχειρήσει να αποδείξει με στοιχεία υποθέσεις συγκάλυψης. Λίγες μέρες μετά τις καταγγελίες της Εισαγγελέως Εφετών ότι δέχτηκε πιέσεις από τον αναπληρωτή υπουργό να εγκαταλείψει την υπόθεση και την απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου ότι «μία ιδιωτική συνομιλία μου με την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη σε μία συνάντηση που έγινε με παράκληση της ιδίας τείνει να ποινικοποιηθεί με πρωτοβουλία της. Για τη δικογραφία Βγενόπουλου της είπα πράγματι, ότι η νομική μου άποψη ήταν ότι δεν έπρεπε να αφαιρεθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ότι έπρεπε να την επιστρέψει. Ποτέ δεν μπήκα στην ουσία της υπόθεσης και ποτέ δεν την ρώτησα για την κρίση της», ο κ. Παπαγγελόπουλος αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στην υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρήσει να αποκαλύψει τους λόγους που δέχτηκε επίθεση για την υπόθεση Βγενόπουλου. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα δεν αποκλείεται αντικρούοντας τις καταγγελίες να παρουσιάσει στοιχεία για παρέμβαση των προηγούμενων

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή αναφορές αναμένεται να γίνουν και στις εξής υποθέσεις: 

  • Στο πώς έγινε η αγοροπωλησία της Αγροτικής Τράπεζας
  • Σε λογαριασμούς σε off shore ενός εκδότη με 2,5 εκατ. ευρώ και ενός δημοσιογράφου 1,5 εκατ. ευρώ. 
  • Σε στοιχεία παραδικαστικού

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κινηθεί περισσότερο πολιτικά σε υποθέσεις όπως οι λίστες Λαγκάρντ και Μπόγιαρνς, υποθέσεις διαπλοκής αλλά και την υπόθεση Παπασταύρου. Ο κ. Τσίπρας όπως πληροφορίες αναφέρουν θα αναφερθεί στα ραντεβού με τη γάτα Ιμαλαΐων ενώ αναμένεται φουλ αντεπίθεση για το ποιοι τη «χαϊδευαν» τόσα χρόνια με χαριστικές ρυθμίσεις. Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επικαλεστεί και τη φερόμενη ως «ομάδα δημοσιογράφων - εκβιαστών» και τη σχέση της με τη ΝΔ χωρις να αποκλείεται η παρουσίαση νέων στοιχείων.