Οι δύσκολες ώρες που βιώνουν οι Βρυξέλλες, η καρδιά της Ευρώπης και της Ένωσης, αφορούν όλους.

Το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας με δεκάδες νεκρούς αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στην ευρωπαϊκή ενοποίηση και ζωντανεύει το φάντασμα της τρομοκρατίας που πλανάται πάνω από όλη τη γηραια ήπειρο. 

Αυτές τις ώρες η Ελλάδα καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οφείλει ενωμένη, με εθνική ομοψυχία να αντιμετωπίσει τις νέες απειλές, χωρίς καμία σκιά μικροκομματικού διχασμού. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, οφείλει να αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες που πηγάζουν από το αξίωμά του ώστε να διασφαλίσει την ενότητα της χώρας, του πολιτικού συστήματος για την αντιμετώπιση της νέας τρομοκρατικής απειλής που χτύπησε την καρδιά της Ευρώπης. 

Κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί έχουν την υποχρέωση να καθίσουν ξανά στο ίδιο τραπέζι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό ώστε η χώρα να οχυρωθεί έναντι κάθε ενδεχόμενου. 

Την ώρα αυτή κάθε συζήτηση στη Βουλή που θα ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης για τη διαφθορά και τη διαπλοκή δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα πέρα από ειδήσεις εσωτερικής κατανάλωσης και σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει με το παζλ του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι όπως αυτό διαμορφώθηκε σήμερα το πρωί στην πόλη των Βρυξελλών. 

NEWPOST

 

Το Newpost μεταδίδει όλες τις εξελίξεις σε live blogging.