Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας στην Ελλάδα, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο των πολύνεκρων τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η κυβέρνηση παρακολουθεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τις εξελίξεις και οι αρχές ασφαλείας κάνουν όλα όσα πρέπει για την ασφάλεια στη χώρα και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Σε κάθε περίπτωση, συναγερμός έχει σημάνει στα υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας. Ήδη έχουν δοθεί προφορικές εντολές για αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε κτίρια που μπορούν να θεωρηθούν «στόχοι». Σε αυτά εντάσσονται κτίρια και πρεσβείες  Γαλλικών, Ισπανικών και Γερμανικών συμφερόντων.

Παράλληλα σε επιτήρηση έχουν τεθεί αυτοσχέδια τζαμιά καθώς επίσης  σε στενό «κλοιό» μπήκαν  άτομα που στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις αρχές για ακραία δράση. Στο σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ έχουν ενταχθεί και τα κέντρα φιλοξενίας όπως επίσης έχει ζητηθεί να υπάρχει «αυξημένη προσοχή» στα άτομα που εισέρχονται στη χώρα μας μέσω των νησιών του Αιγαίου.

To Newpost μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις για τις Βρυξέλλες σε live blogging.