Την ανάγκη η θλίψη της Ευρώπης να μετατραπεί σε δράση ενάντια σε όσους πυρήνες γεννούν τρόμο εξέφρασε το Ποτάμι με αφορμή την επίθεση στις Βρυξέλλες.

Στην ίδια ανακοίνωση, το κίνημα αναφέρει ότι θα πρέπει ''να κλείσουμε τα αυτιά μας σε φωνές μίσους που ευνοούν χυδαία ένστικτα όπως αυτά των μακελάρηδων''. 

Σύμφωνα με το Ποτάμι:

Η Ευρώπη, αυτή τη φορά η καρδιά του μηχανισμού της ΕΕ, βίωσε με οδύνη ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα.

Σ' αυτό τον παράλογο πόλεμο εμείς θα παραμείνουμε ενωμένοι με τους Ισπανούς, τους Γάλλους, τώρα με τους Βέλγους, με όλους εκείνους που είναι πιθανά θύματα ενός ημιπαράφρονα φανατικού επειδή γεννήθηκαν ή ζουν ή επισκέπτονται περιοχές και χώρες όπου "κατοικεί ο διάβολος".

Η θλίψη και η οργή της Ευρώπης πρέπει να μετατραπούν σε στοχευμένη δράση εναντίον όλων των πυρήνων που γεννούν τρόμο.

Ο φόβος των κληρονόμων του Διαφωτισμού πρέπει να μετατραπεί σε Ορθό Λόγο που θα αποδώσει συγκεκριμένα και αποτελεσματικά ευθύνες.

Και θα πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά σε φωνές μίσους που ευνοούν χυδαία ένστικτα σαν αυτά των μακελάρηδων. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη νίκη τους. Και δεν πρέπει να τους την χαρίσουμε.

Διότι έχουμε επιλέξει τον Πολιτισμό από τη Βαρβαρότητα.

Οι άνθρωποι του Ποταμιού εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη στους συγγενείς των θυμάτων. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο σε ότι χρειαστούν.

Το Newpost μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες μέσω live blogging