Κανένα μέτρο ασφαλείας δεν μπορεί να σταματήσει έναν καμικάζι που θέλει να ανατιναχθεί, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

«Δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας για να σταματήσουν έναν καμικάζι  εάν θέλει να εκραγεί. Το αεροδρόμιο είναι πολύ μεγάλο με 100.000 επιβάτες την ημέρα. Αν μπει κάποιος με την βαλίτσα του που περιέχει εκρηκτικά και σκάσει μαζί της, τι μπορεί να γίνει; Να βάλουν ανιχνευτή μετάλλων να τους ελέγχουν πριν μπουν;» σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM και πρόσθεσε πως «το ίδιο ισχύει και για το Μετρό».

«Αν θέλουμε να λύσουμε πραγματικά το πρόβλημα της τρομοκρατίας πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που γεννάνε την τρομοκρατία» επεσήμανε. Ο κ. Κούλογλου περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στις Βρυξέλλες λίγες ώρες μετά από τις επιθέσεις, την παρομοίασε με την αντίστοιχη που επικρατούσε μετά από την επίθεση στους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου.

«Είναι  παγωμένο το κλίμα, λίγος κόσμος στους δρόμους και πολλά αυτοκίνητα από πολίτες που έχουν εγκαταλείψει τις δουλειές τους. Πολλές δημόσιες υπηρεσίες και γραφεία διεθνών οργανισμών εκκενώθηκαν. Ο αέρας «μυρίζει» κάτι μεταξύ θλίψης και φόβου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου

Το newpost μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις για τις Βρυξέλλες σε live blogging