current views are: 9

22 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση22:00

Τόσκας: Ίσως υπάρξουν μικρής κλίμακας αστυνομικές παρεμβάσεις στην Ειδομένη

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στον απόηχο των επιθέσεων των Βρυξελλών.

Δημοσίευση 22:00’

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στον απόηχο των επιθέσεων των Βρυξελλών.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων των Βρυξελλών. Σχετικά με την Ειδομένη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μικρής έκτασης αστυνομικών επιχειρήσεων. 

Αναφερόμενος στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, επεσήμανε πως «μας απασχόλησαν τα άμεσα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, όχι λόγω της αύξησης του κινδύνου, αλλά λόγω της επίθεσης. Μας απασχολεί σε καθημερινή βάση το πώς θα βελτιώσουμε τα μέτρα ασφαλείας».

Επεσήμανε εξάλλου ότι «η επίθεση του Νοεμβρίου κινητοποίησε την κυβέρνηση που είχε λάβει τότε μέτρα για τη φύλαξη στόχων ξένων συμφερόντων. Με βάση αυτή την εμπειρία λάβαμε και σήμερα ανάλογα μέτρα».

Επανέλαβε πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα. Η χώρα μας δεν είναι στόχος για ιστορικούς λόγους, αλλά πρέπει να έχουμε το νου μας γιατί είμαστε πέρασμα πολλών ανθρώπων και βρισκόμαστε σε συνεργασία με άλλες κυβερνήσεις. Δεν έχουν εντοπιστεί πυρήνες ή κινήσεις που θα πρέπει να μας ανησυχούν».

Σχετικά με την ένταση στην Ειδομένη και την αποχώρηση ορισμένων ΜΚΟ για λόγους ασφαλείας, έπειτα από την ένταση που σημειώθηκε, ο κ. Τόσκας ανέφερε πως ο στρατός θα σταλεί στον πρόχειρο καταυλισμό ώστε να καλυφθούν ανθρωπιστικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων, όπως η σίτιση. 

Σε ερώτηση για την κατάσταση στην Ειδομένη είπε:

Στην Ειδομένη δεν είναι καλή η κατάσταση. Πρέπει να εκτονωθεί. Δεν φτιάξαμε εγκαταστάσεις στην Ειδομένη για να μη δημιουργήσουμε μία κατάσταση τύπου Καλαί. Φτιάξαμε υποδομές για την υποστήριξή τους. Ήδη έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας. Ο στρατός θα αναλάβει ανάγκες ανθρωπιστικές. Δεν είναι ρεαλιστική η διάλυση 13.000 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Οι συνθήκες χάους και βίας δεν δημιουργούνται από μόνες τους. Πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να υπάρξουν αστυνομικές παρεμβάσεις σε περιορισμένη κλίμακα, αλλά όχι βία. Μπορεί να εφαρμοστεί η πειθώ. Όσοι βρίσκονται στα κέντρα, τους ενημερώνουμε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι. Είτε η αίτηση ασύλου, είτε η επιστροφή στην Τουρκία.

 


σχετικα αρθρα