Με αφορμή την χθεσινή επίθεση στις Βρυξέλλες ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος υπογράμμισε στον ΑΝΤ1 ότι οι ''πρόσφυγες είναι θύματα των τζιχαντιστών, ενώ για το θέμα Μουζάλα τόνισε ξανά ότι οι ΑΝΕΛ ''δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης'' αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν πρόταση μομφής. 

Σε σχέση με τους δράστες της επίθεσης επισήμανε:

Είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει όλους γιατί βλεπουμε ότι η εξαπλωσή του δεν είναι μόνο στην Αφρική, έχουνε εμπλακεί οργανώσεις από τα Ουράλια, Τσετσένους και υπάρχουν και πολλοί δυτικοί που εκπαιδεύονται και αυτοί είναι οι τρομοκράτες που γνωρίζουμε στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες. Μιλάμε δηλαδή για δεύτερης και τρίτης γενιάς Ευρωπαίους.

Πρέπει να δούμε και τις πηγές της τρομοκρατίας, είναι το πετρέλαιο, η διακίνηση όπλων, η διακίνηση ανθρώπων και να συνειδητοποιήσουμε ότι οφείλει η διεθνής κοινότητα να ασχοληθεί περισσότερο με τα θέματα ασφάλειας και την προπαγάνδα που κάνουν οι φονταμενταλιστές. 

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο ''Εχουν δημιουργηθεί κέντρα που οδηγούν τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων, που ήταν πιο ήρεμοι, σε ακραίες καταστάσεις.  Οι πρόσφυγες είναι θύματα του ISIS και του DAES. Μέχρι τώρα από τα χτυπήματα που έχουμε στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες είναι από κατοίκους της Ευρώπης, οι οποίοι δεν είναι πρόσφυγες''. 

Τόνισε, δε, την ανάγκη για λήψη πρόσθετων μέτρων:

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρθούν μέτρα, φωνάζω και έχω καταθέσει προτάσεις εδώ και ένα χρόνο, πρέπει άμεσα να ενταχθούν βιομετρικά στοιχεία ταυτότητας για όποιον μπαίνει στην χώρα. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει τώρα. Το ευρωπαϊκό σύστημα δεν υπάρχει, είναι ανύπαρκτο. Αυτό το σύστημα να ξεκινήσει τώρα από εμάς. O σοβαρός κίνδυνος είναι από τη βόρεια πλευρά του ΝΑΤΟ. Το έχουν πλέον συνειδητοποιήσει. Θα επιμείνουμε για την δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων μεταξύ των χωρών. 

Αναφορικά με την Ειδομένη και τις δηλώσεις Τόσκα για την σίτιση που θα γίνεται από τον στρατό υπογράμμισε :

Οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι catering. Ο στρατός ανέλαβε ένα έργο όταν το ζήτησε ο πρωθυπουργός. Φτιάξαμε τις υποδομές σε 14 ημέρες, που δεν είχαν φτιαχτεί 9 μήνες. Οργανώσαμε διαγωνισμούς για τη σίτιση. Δεν υπήρχε χρηματοδότηση, εμείς την πήραμε. Η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο προσφύγων και δεν πρόκειται να εμπλακούμε. Στείλαμε πέντε κοντέινερ, τα οποία έχουν γραφεία ενημερώσεως. Δεν είμαστε κατάλληλα πιστοποιημένοι για άλλες διαδικασίες. 

Τέλος, επανέλαβε την πάγια θέση των ΑΝΕΛ για το ζήτημα Μουζάλα και υπογράμμισε ότι δεν θα υποβληθεί πρόταση μομφής και δεν υπάρχει και αυτή η δυνατότητα:

Στο θέμα Μουζάλα είμαστε ξεκάθαροι. Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Τον εκτιμώ, αλλά η δήλωση που έχει κάνει είναι πολύ βαριά. Οι ομογενείς είναι στα κάγκελα. Θα το συζητήσουμε μετά την συζήτηση για τη διαφθορά.

Δεν πρόκειται ούτε για το πρόσωπο. Είναι οι δηλώσεις του που είναι πολύ βαριές. Προστατεύσαμε την κυβέρνηση πολλές φορές. Με τον Καμμένο, τον Χαϊκάλη, που ο άνθρωπος δεν έφταιγε. Ο Σγουρίδης με την ατυχή δήλωση, παραιτήθηκε. 

Δεν έχουμε την δυνατότητα να υποβάλουμε πρόταση μομφής για τον κ. Μουζάλα.