«Αδειάζει» σήμερα ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα που σε δηλώσεις του έκανε λόγο για εμπλοκή του στρατού στην Ειδομένη για κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών και σίτισης.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι ο ''στρατός δεν θα εμπλακεί στην Ειδομένη, προσθέτοντας ότι ''δεν είναι catering ούτε υπηρεσία αιτήσεων ασύλου''. 

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος τόνισε: 

Οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι catering ούτε υπηρεσία αιτήσεων ασύλου. Ο στρατός ανέλαβε ένα έργο όταν το ζήτησε ο πρωθυπουργός. Φτιάξαμε τις υποδομές σε 14 ημέρες, που δεν είχαν φτιαχτεί 9 μήνες. Οργανώσαμε διαγωνισμούς για τη σίτιση. Δεν υπήρχε χρηματοδότηση, εμείς την πήραμε. Η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο προσφύγων και δεν πρόκειται να εμπλακούμε. Στείλαμε πέντε κοντέινερ, τα οποία έχουν γραφεία ενημερώσεως. Δεν είμαστε κατάλληλα πιστοποιημένοι για άλλες διαδικασίες. 

Δικαιολόγησε δε αυτή την άποψη λέγοντας ότι ''Η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο προσφύγων''. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον Καμμένου, αν η ''Ειδομένη μετατραπεί σε οργανωμένη δομή, τότε ο στρατός θα πάει χωρίς κανένα πρόβλημα''. 

Χθες το βράδυ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στις ''Ιστορίες'' του ΣΚΑΙ ανέφερε πως ο στρατός θα σταλεί στον πρόχειρο καταυλισμό ώστε να καλυφθούν ανθρωπιστικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων, όπως η σίτιση και θα αναλάβει ανθρωπιστικές ανάγκες. 

Από την πλευρά του, επίσης, ερωτηθείς για το θέμα ο εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης στην εκπομπή ''Ακραίως'' και στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο έδωσε διευκρινίσεις, επισημαίνοντας ότι ''ο στρατός ήδη παρασκευάζει και μοιράζει καθημερινά φαγητό για τους πρόσφυγες ''. 

Όπως υπογράμμισε:

Δεν μιλάμε για εγκατάσταση του στρατού στην Ειδομένη. Μόνο για κάλυψη αναγκών σίτισης.