Την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να ξεπεραστεί το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην οικονομία, θέτουν επί τάπητος με ερώτησή τους τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Επικαλούμενοι δυνατότητα που τους δίνει ο Κανονισμός της Βουλής, οι Γ. Κουτσούκος, Β. Κεγκέρογλου και Γ. Μανιάτης, ζητούν την προσεχή Τρίτη 29 του μήνα (και πριν από τη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση) να διεξαχθεί συζήτηση στην επιτροπή παρουσία του υπουργού των Οικονομικών, για το θέμα αυτό, θέτοντας μάλιστα και ερωτήματα για την εξέλιξης της διαπραγμάτευσης

Με επιστολή τους στον πρόεδρο της Επιτροπής, καλούν τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει ποιες είναι οι θέσεις και οι προτάσεις της κυβέρνησης και ποιες των δανειστών και σε ποιο επίπεδο προσδιορίζεται το δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2019.

Επικαλούμενοι σχετικά άρθρα του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι, θα πρέπει η συζήτηση αυτή να γίνει στην αρχή της συνεδρίασης της Επιτροπής, στην οποία έχει προγραμματιστεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας με τις κοινοτικές οδηγίες σε ότι αφορά την φορολογία.

«Η παράταση της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης από τους Εταίρους και δανειστές μας, συντελεί και εντείνει το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, πολύ δε περισσότερο που οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρονται σε νέα επαχθή και δυσβάσταχτα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το Δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2019», υπογραμμίζουν στην επιστολή τους οι τρεις βουλευτές.

Ακόμα, επικρίνουν την κυβέρνηση ότι, «έχει αποφύγει μέχρι σήμερα να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων τόσο για τις δικές της προτάσεις, όσο και για τις απαιτήσεις των Εταίρων».