Αιχμές κατά της Λαϊκής Ενότητας αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εισβολή μελών της ΛΑΕ σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος όπου θα μίλαγε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Η σημερινή εισβολή μελών της ΛΑΕ σε χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου, με σκοπό τη ματαίωσή της, είναι μια πράξη εκτός Αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

Η παρεμπόδιση κομματικών εκδηλώσεων δεν έχει καμία σχέση με τις μαζικές κοινωνικές διεργασίες και προσιδιάζει σε πρακτικές άλλων πολιτικών χώρων, ξένων στην Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει να παρεμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες, ερχόμενος σε επαφή με τις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα σημειώθηκαν μικρής έντασης διαπληκτισμοί μεταξύ νεαρών μελών της Λαϊκής Ενότητας και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ πριν από την εκδήλωση στον κινηματογράφο «Αλέκα» στου Ζωγράφου όπου θα μιλούσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, περίπου 30 νεαροί της ΛΑΕ εισήλθαν στον χώρο με συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Ακολούθησαν αντεγκλήσεις και μικρής έντασης διαπληκτισμοί.

Τελικά, με παρέμβαση μίας διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην πλατεία Γαρδένιας, τα πνεύματα ηρέμησαν.