Για «φουλ επίθεση» προετοιμάζεται η κυβέρνηση όσον αφορά την κοινοβουλευτική αντιπαράθεση της επόμενης Τρίτης για τη διαφθορά -και προϊδέασε για τούτο ήδη από χθες το βράδυ ο Νίκος Παππάς μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, στου Ζωγράφου.

«Ο λαός θα καταλάβει και θα ακούσει για πάρα πολλά πράγματα την Τρίτη», ήταν η φράση -κλειδί του υπουργού Επικρατείας, ενώ όπως φάνηκε και από την αναφορά του στα τιμολόγια που συνδέουν ΝΔ και τους φερόμενους εκβιαστές, η κυβέρνηση θα επενδύσει πολύ στο θέμα αυτό: «Η ΝΔ θα κληθεί να ξεκαθαρίσει αν πληρώνονται ακόμη, για ποιες δουλειές και ποια στελέχη της ΝΔ τους ελέγχουν αν κάνουν τη ...δουλειά για την οποία πληρώνονται», σύμφωνα με τη δήλωση -φωτιά που έκανε.

Στην προσπάθειά της δε, να αποφύγει τη συζήτηση αυτή, η ΝΔ έκανε και το επόμενο «ολίσθημα», όπως είπε. Ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα την ασφάλεια των πολιτών, συνδέοντας προσφυγικό και τρομοκρατία. Δεν προκύπτει τέτοια διασύνδεση, ανέφερε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας το γνωστό σε όλους, ότι οι τρομοκράτες είχαν μεγαλώσει σε κάποια χώρα της Δύσης.

Ταυτοχρόνως ζήτησε από τους καναλάρχες και δη εκείνους του Mega να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ρίξουν χρήματα στις επιχειρήσεις τους. Απαντώντας στον Σταύρο Ψυχάρη ότι η παρούσα κυβέρνηση ανατρέχει στα χουντικά εγχειρίδια, αντέτεινε: «Ξέρουμε ποιος εκδότης είχε στενή σχέση με τη δικτατορία». Εξάλλου, «ας προσέχουν κάποιοι τι λένε, γιατί μπορεί να υπάρξουν απαντήσεις».

Την ίδια στιγμή όμως φαίνεται ότι από σήμερα το θερμόμετρο στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ -ΛΑΕ θα χτυπήσει «κόκκινο» δεδομένης της εισβολής μελών της Λαϊκής Ενότητας στο χώρο όπου μίλησε αργότερα ο Νίκος Παππάς.

Την «ανοιχτή και απερίφραστη καταδίκη της αντι-συγκέντρωσης, από όλες τις συλλογικότητες της Αριστεράς» ζήτησε ο Ν. Παππάς, με το επιχείρημα ότι η λογική των αντι-συγκεντρώσεων συνιστά «παράδοση άλλων και όχι της Αριστεράς».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει την εισβολή μελών της ΛΑΕ ως «μια πράξη εκτός Αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας».

Πιο επιθετικός ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης: «Αυτά που κάποιοι από τη ΛΑΕ δεν έχουν συνειδητοποιήσει το 2016, η Αριστερά τα έχει ξεκαθαρίσει από την περίοδο της ΕΔΑ. Εκδηλώσεις έσπαγαν οι τραμπούκοι, το παρακράτος, η ακροδεξιά», ζητώντας από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να πάρει αποστάσεις από τις πρακτικές που «θύμιζαν ΕΚΟΦ».