«Πρέπει οπωσδήποτε να αναβαθμίσουμε τα μέτρα ασφαλείας» τόνισε η Μαρία Σπυράκη, χαρακτηρίζοντας παράλληλα επιτακτική την ανάγκη να θωρακιστούν και τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, η ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως αναδεικνύεται η ανάγκη για την εφαρμογή ενός «ενιαίου συστήματος ασφαλείας», ενώ επέρριψε ευθύνες και στις βελγικές Αρχές κάνοντας λόγο για «προφανή κενά στα μέτρα ασφαλείας» στις Βρυξέλλες.

«Ταυτόχρονα πρέπει να θωρακίσουμε και τα ευρωπαϊκά σύνορα τα οποία συμβαίνει στην πλειονότητά τους να είναι ελληνικά σύνορα» υπογράμμισε η κ. Σπυράκη, η οποία χαρακτήρισε «μικρό βήμα» την επιχειρησιακή συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ενώ πρόσθεσε ότι επιπλέον θα πρέπει να αναπτυχθεί και ευρωπαϊκή ακτοφυλακή κατά μήκος της ελληνικής ακτογραμμής.

Χαρακτήρισε, επίσης, πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποιοι βρίσκονται στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό –όπως είπε- η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει τεχνική βοήθεια, σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή. «Να ξέρουμε ποιοι είναι οι πρόσφυγες, ποιοι είναι οι άνθρωποι που ήρθαν παράτυπα στην Ελλάδα, να τους διαχωρίσουμε και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να σπεκουλάρει πάνω στην προφανή αδυναμία του κράτους να διαχειριστεί όλο αυτό το κύμα» ανέφερε η κ. Σπυράκη.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στα προβλήματα ασφαλείας που υπάρχουν και σε περιθωριοποιημένες συνοικίες ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, λόγω της παρουσίας φανατικών ισλαμιστών, ενώ αναφερόμενη στα μέτρα φύλαξης στις Βρυξέλλες ανέφερε ότι υπάρχουν έξι ζώνες αστυνόμευσης με αποτέλεσμα να παρατηρείται ένα προφανές αστυνομικό κενό συνεργασίας.