Για ειδικές σχέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος με οικονομικά συμφέροντα κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου τονίζοντας ότι καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα και νέα στοιχεία πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματα για τις σχέσεις αυτές.

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» για επιστολές των κυρίων Σηφουνάκη προς την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, και του πρώην προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, Δημήτρη Τσιρώνη, προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση στις οποίες  καταγγέλλονται παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη υπέρ του Ανδρέα Βγενόπουλου σε μια σειρά υποθέσεων που αφορούσαν στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, το Μαξίμου αναφέρει ότι αυτός είναι ο λόγος που "το σύστημα Μητσοτάκη – Σαμαρά – Βενιζέλου ενοχλήθηκε από την προσπάθεια του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να διασφαλίσει την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Βγενόπουλου".

Στο πλαίσιο αυτό, το Μαξίμου καλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο έστω και την ύστατη στιγμή να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρούν τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του και τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλο.