Την έλλειψη σχεδίου στο προσφυγικό από την πλευρά της κυβέρνησης, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ. 

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κάνουν πολλή δουλειά. Ωστόσο, εμείς δεν έχουμε λάβει γνώση κάποιου σχεδίου που να έχει πλαίσο, λεπτομέρειες, άξονες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, η περιφέρεια του οποίου δημιούργησε ξενώνα φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες. 

Ο περιφερειάχρης Στερεάς Ελλάδος τόνισε ότι «στην περιφέρεια είμαστε σε επιφυλακή και ετοιμαζόμαστε με κάθε τρόπο, διοικητικά, επιχειρησιακά και οικονομικά, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ό,τι έρθει». 

Όσον αφορά την τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη, μετά τις νέες βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ο Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «η λύση είναι περισσότερη Ευρώπη». 

«Υπάρχει ένας πειρασμός αυτή τη στιγμή: Αν θα απαντήσουμε με περισσότερη ή με λιγότερη Ευρώπη. Καταλαβαίνω ότι επικρατεί η λογική να υψώσουμε σύνορα, να περιχαρακωθούμε, όμως έτσι θα ηττηθούμε ηθικά, ψυχολογικά. Επομένως, η λύση είναι περισσότερη Ευρώπη».