Με ένα αρχαίο ρητό απάντησε στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για την διαφθορά η Νέα Δημοκρατία

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…», αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

«Κάθε λογικός άνθρωπος, κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο αδυνατεί να καταλάβει τις ανακοινώσεις του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού», σημειώνει η Συγγρού.

Νωρίτερα, σε δική του ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για ειδικές σχέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος με οικονομικά συμφέροντα, ''τονίζοντας ότι καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα και νέα στοιχεία πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματα για τις σχέσεις αυτές''.

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» για επιστολές των κυρίων Σηφουνάκη προς την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, και του πρώην προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, Δημήτρη Τσιρώνη, προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση στις οποίες  καταγγέλλονται παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη υπέρ του Ανδρέα Βγενόπουλου σε μια σειρά υποθέσεων που αφορούσαν στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, το Μαξίμου αναφέρει ότι αυτός είναι ο λόγος που "το σύστημα Μητσοτάκη – Σαμαρά – Βενιζέλου ενοχλήθηκε από την προσπάθεια του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να διασφαλίσει την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Βγενόπουλου".

Στο πλαίσιο αυτό, το Μαξίμου καλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο έστω και την ύστατη στιγμή να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρούν τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του και τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλο.