«Η γενική εικόνα που έχουμε είναι ότι η διαπραγμάτευση είναι μία δύσκολη υπόθεση, δεν είναι μία εύκολη», δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, προσθέτοντας πως όλα είναι ανοιχτά σχετικά με την πληρωμή των φόρων.

Μιλώντας στον Real FM, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε:

Το θέμα δεν είναι να τελειώσει ή να μην τελειώσει γρήγορα, αλλά το θέμα είναι να τελειώσει σωστά. Με βάση τη συμφωνία έχουμε δεσμευτεί συγκεκριμένα θέματα. Αυτά τα θέματα και μόνο διαπραγματευόμαστε. Δεν διαπραγματευόμαστε κάτι παραπάνω.

Ο κ. Αλεξιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πειστούν τελικά οι δανειστές να καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος σε επτά ή οκτώ μηνιαίες δόσεις.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, «αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια οι τρεις διμηνιαίες δόσεις να γίνουν περισσότερες δόσεις. Προσπάθεια γίνεται αυτή τη στιγμή, διαπραγμάτευση γίνεται. Μπορεί να το πετύχουμε, μπορεί και να μην το πετύχουμε».

Ο ίδιος τόνισε, στη συνέχεια, ότι «θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες και τους επιχειρηματίες» και πρόσθεσε: 

Ο καθένας πρέπει να αποφασίσει αν στον αγώνα που κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι σύμμαχος ή αν στέκεται απέναντι. Διαφωνεί κανένας ότι πρέπει να κάνουμε τις τρεις διμηνιαίες δόσεις πολύ περισσότερες μηνιαίες;

«Η πραγματικότητα», σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, «είναι ότι αυτή τη στιγμή γίνονται συζητήσεις για να έχουμε περισσότερες δόσεις και αν καταλήξουμε σε θετική συμφωνία θα πάει και η διάταξη στη Βουλή. Αυτή είναι η πραγματικότητα σε θέματα φορολογίας. Δεν έχω να κρύψω τίποτα εγώ, δεν φοβάμαι τίποτα». 

Στο ερώτημα πότε θα τελειώσει η αξιολόγηση του προγράμματος, το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε:

Χρειάζεται μαντικές ικανότητες να έχει κάποιος, είναι μία διαπραγμάτευση και μία αξιολόγηση. Αλλά νομίζω ότι το όριο που έβαλε ο υπουργός Οικονομικών είναι ένα πολύ ρεαλιστικό όριο.