Την ανάγκη επανασχεδιασμού της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του πολίτη, Νίκος Τόσκας, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τις εργασίες του Έκτακτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, το οποίο συγκαλείται κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Βελγίου.

Κατά την άφιξή του, ο Νίκος Τόσκας δήλωσε συγκεκριμένα πως: «Ερχόμαστε σήμερα καταρχήν για να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στο βελγικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων. Ερχόμαστε για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα απέναντι στην τρομοκρατία. Νομίζω ότι είναι καιρός να επανασχεδιαστεί η όλη προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, με βάση τις κοινωνικές επιδιώξεις και όχι εναντίον των κοινωνικών επιδιώξεων. Η απομόνωση έως τώρα δεν έχει προσφέρει. Χρειάζεται επανασχεδιασμός, χρειάζεται επανεξέταση του τρόπου αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, στην οποία φυσικά είμαστε όλοι απέναντι».

Ερωτηθείς για τις απόψεις της ελληνικής πλευράς ως προς την κοινοποίηση των στοιχείων των επιβατών των αεροπορικών εταιρειών προς τις αρχές ασφαλείας των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και τη συστηματική συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των κρατών-μελών της ΕΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε πως: «Νομίζω ότι αυτά τα μέτρα, τα τεχνικά μέτρα διασφάλισης και των ταξιδιωτών και των πολιτών πρέπει να ληφθούν. Εμείς τα υποστηρίζουμε».

Το Newpost μεταδίδει λεπτός προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες μέσω live blogging.