ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Σύντομα η δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα φτάνει στο τέλος

Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2016, 19:29 / Ανανεώθηκε 24 Μαρτίου 2016, 20:02
Τσίπρας: Σύντομα η δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα φτάνει στο τέλος
Facebook Twitter Whatsapp

Το τέλος της δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα «σύντονα» προαναγγέλλει ο Πρωθυπουργός, στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το τέλος της δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα «σύντονα» προαναγγέλλει ο Πρωθυπουργός, στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

«Σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος φτάνει στο τέλος της. Η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας ανήκει σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης και την επιτροπεία των δανειστών, πρότυπο δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού για ολόκληρη την Ευρώπη. 
Σε αυτήν την Ελλάδα, σε πέντε χρόνια από σήμερα, θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας εμμέσως και το χρονικό ορίζοντας της εξόδου από την κρίση.  

Στο μήνυμά του για την Επανάσταση του 1821, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει τον ρόλο που διαδραμάτισε ο αγώνας των Ελλήνων στον ευρωπαϊκό διαφωτισμό. Παραλληλίζοντας την ελληνική μάχη με τη σημερινή εποχή και την αλληλεγγύη μας στο προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός αποδεικνύει ότι έχει αντοχές, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και πίστη στις δυνάμεις του».

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη τσίπρα:

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε καρπός του ευρωπαϊκού και του ελληνικού Διαφωτισμού και φορέας των σύγχρονων αξιών για ελευθερία με κοινωνική δικαιοσύνη. Ως τέτοιος, ο Ελληνικός Αγώνας για την Ανεξαρτησία ενέπνευσε ένα διεθνές κύμα θαυμασμού, αλληλεγγύης και ενεργούς υποστήριξης, το Φιλελληνισμό.

Σήμερα, η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός βρίσκονται, ξανά, στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος και στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των οικουμενικών αξιών του ανθρωπισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης και, μάλιστα, μέσα σε συνθήκες μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης.  
Στον αγώνα αυτόν, ο λαός μας αποδεικνύει ότι έχει αντοχές, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και πίστη στις δυνάμεις του. Σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος φτάνει στο τέλος της. Η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας ανήκει σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης και την επιτροπεία των δανειστών, πρότυπο δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού για ολόκληρη την Ευρώπη. 

Σε αυτήν την Ελλάδα, σε πέντε χρόνια από σήμερα, θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.