current views are: 12

24 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση18:23

Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για την 25η Μαρτίου

Μηνύματα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού με επίκαιρες αναφορές στέλνουν κόμματα και η ηγεσία της χώρας.

Δημοσίευση 18:23’

Μηνύματα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού με επίκαιρες αναφορές στέλνουν κόμματα και η ηγεσία της χώρας.

Μηνύματα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού με επίκαιρες αναφορές στέλνουν κόμματα και η ηγεσία της χώρας.

Στο προσφυγικό, αλλά και στην θέση της Κύπρου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του προσθέτοντας ότι το παράδειγμα των Αγωνιστών του 21′ πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές.

Τσίπρας: Σύντομα η δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα φτάνει στο τέλος

Το τέλος της δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα «σύντονα» προαναγγέλλει ο Πρωθυπουργός, στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

«Σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος φτάνει στο τέλος της. Η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας ανήκει σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης και την επιτροπεία των δανειστών, πρότυπο δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού για ολόκληρη την Ευρώπη. 
Σε αυτήν την Ελλάδα, σε πέντε χρόνια από σήμερα, θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας εμμέσως και το χρονικό ορίζοντας της εξόδου από την κρίση.  

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα ενάντια στην ξενοφοβία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα αλληλεγγύης και Ξεσηκωμού ενάντια στις ξενοφοβικές, ρατσιστικές φωνές στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης του 1821. 
 
«Η Επανάσταση του 1821 αποδεικνύει ότι κάθε αγώνας για την Ελευθερία και την ανατροπή τυραννικών καθεστώτων, αργά ή γρήγορα δικαιώνεται, ότι οι λαοί που αγωνίζονται νικούν. Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται» αναφέρει στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου. 

Μιχαλολιάκος: Ζωντανή η απαίτηση για Αγώνα για Εθνική Ελευθερία

«25η Μαρτίου 1821 – 25η Μαρτίου 2016. Πριν 195 ολόκληρα χρόνια το Γένος των Ελλήνων έδωσε τον υπέρ Πίστεως και Ελευθερίας Αγώνα, έναν υπέροχο αγώνα γεμάτο αίμα και θυσίες.

Σήμερα, έχοντας κάποιοι ανάξιοι πολιτικοί εκχωρήσει και επίσημα την εθνική μας κυριαρχία δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: “Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης”.

Αυτή η σκλαβιά σε κακορίζικους ανθρώπους συνεχίζεται και η απαίτηση για Αγώνα για Εθνική Ελευθερία παραμένει ζωντανή» είναι το μήνυμα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

ΚΚΕ: Το νόημα της 25ης Μαρτίου δεν είναι η παγίδα της «εθνικής ομοψυχίας»

Σε μια περίοδο σαν τη σημερινή, που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μαίνεται, που εκατομμύρια ξεριζωμένοι πλημμυρίζουν τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης, που οι ανταγωνισμοί των κεφαλαίων για κυριαρχία εκδηλώνονται με όλο και μεγαλύτερη λύσσα, ενώ η επίθεση της αστικής τάξης, της κυβέρνησής της και όλης της καπιταλιστικής αντιπολίτευσης ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα διαρκεί, το νόημα της 25ης Μαρτίου δεν είναι η παγίδα της «εθνικής ομοψυχίας». Έχει σύγχρονο περιεχόμενο: Τότε, φορέας – ηγέτης της κοινωνικής προόδου ήταν η αστική τάξη ενάντια στο φεουδαρχικό – οθωμανικό ζυγό και τους ντόπιους συμμάχους του. Εδώ και έναν αιώνα, φορέας – ηγέτης της προόδου, σε όφελος της πλειοψηφίας του πληθυσμού, είναι η εργατική τάξη” υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του για την 25η Μαρτίου.

“Η ταξική πάλη συνεχίζεται. Είναι ο μοχλός που κινεί την ιστορία μπροστά. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα των αυτοαπασχολούμενων, οργανώνοντας τη συμμαχία και τον αγώνα τους μπορούν να βαδίσουν σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με την εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και με αποδέσμευση από τη σύγχρονη «Ιερά Συμμαχία», τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ” επισημαίνει το ΚΚΕ, καταλήγοντας “αυτός ο δρόμος μπορεί να αντιμετωπίσει την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία που καλλιεργείται από εκείνους που «εξυμνούν» το λαό για το 1821, αλλά που σήμερα τον θέλουν στη στάση του «σφάξε με αγά μ’, ν’ αγιάσω».

ΑΝ.ΕΛ.: Επίκαιρο το μήνυμα του 1821 σήμερα που δοκιμάζεται η πατρίδα

Η διπλή γιορτή της Εθνεγερσίας του 1821 και του Ευαγγελισμού νοηματοδοτεί το σήμερα με το διπλό μήνυμα της Πίστης και της εθνικής υπερηφάνειας. Το 1821 είναι η κορυφαία στιγμή στην πορεία του Έθνους μας από την αρχαιότητα. Οι Έλληνες μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς στους Οθωμανούς Τούρκους ξεσηκώθηκαν με αντίξοες συνθήκες και με απαράμιλλη αποφασιστικότητα έδωσαν τον αγώνα για την Ελευθερία.

Το μήνυμα του 1821, σήμερα που η Πατρίδα δοκιμάζεται σε πολλά μέτωπα, παραμένει επίκαιρο. Τιμούμε τον υπέρ πάντων αγώνα για τη συνέχεια και επιβίωση του Γένους των Ελλήνων. Σε αυτό το μικρό κομμάτι γης από πάντα κατοικούσαμε Έλληνες και κληρονομήθηκε με θυσίες ζωής και αίματος. Ως εκ τούτου είναι τόπος ιερός που πρέπει με απόλυτο σεβασμό να προφυλάξουμε και να παραδώσουμε καθαρό κι ελεύθερο από κάθε βάρος στις επόμενες γενιές.

«Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. (…) Η θέση όπου είμαστε σήμερα είναι τοιούτη, και θα ιδούμε την τύχη μας οι αδύνατοι με τους δυνατούς». Στρατηγός Μακρυγιάννης.

ΔΗΜΑΡ: Ο σημερινός αγώνας οδηγός για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης του αγώνα του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία και ένα καλύτερο αύριο. Με όπλο τη μνήμη και εφόδια την αποφασιστικότητα και το όραμα, ο ελληνικός λαός αναζητά σήμερα διέξοδο από τη ζοφερή πραγματικότητα. 

Ο αγώνας σήμερα πρέπει να δοθεί για την υπέρβαση της πολυδιάστατης κρίσης και είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια της χώρας και των ανθρώπων της.

Ο αγώνας αυτός με όρους δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής, με ισότιμη συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αποτελεί στόχο εθνικής σημασίας. Είναι εγγύηση για την κοινωνική συνοχή και το μέλλον της νέας γενιάς. 

Η φετινή επέτειος συμπίπτει με την περίοδο όπου η προσφυγική κρίση έχει εξελιχθεί σε μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση γιατί αλλιώς ο καιροσκοπισμός και η αδιαφορία κάποιων κρατών θα μεταβληθεί γρήγορα σε έναν ασυγκράτητο εθνικισμό που θα πλήξει το όραμα της ενωμένης Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, οι τρομοκρατικές εγκληματικές ενέργειες στην καρδιά της Ευρώπης διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό και το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ασφάλεια, στην Δημοκρατία, στην Ελευθερία. Ο αγώνας του ελληνικού λαού πρέπει να αποτελεί τον οδηγό σήμερα για τον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των αξιών της.


σχετικα αρθρα