Να βάλει νερό στο κρασί του καλεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος το ΔΝΤ
 
Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ αναφέρει ότι οι τεχνοκράτες πρέπει να σεβαστούν τα κοινωνικά κεκτημένα μιας ευρωπαϊκής χώρας ενώ μήνυμα στέλενει και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως  «υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που πρέπει να κατανοήσουν ότι ο φαύλος κύκλος (της ελληνικής οικονομίας) μπορεί να μετατραπεί σε ενάρετο μόνο εάν υπάρξει μια λύση για ελάφρυνση του χρέους». 
 
Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών δεν προβλέπει ρήξη στη διαπραγμάτευση. Στον αντίποδα θεωρεί πως η αξιολόγηση θα κλείσει δεδομένου ότι οι περισσότεροι παίκτες αναζητούν τη λύση και φυσικά στοιχηματίζει πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τη συμφωνία με την ψήφο της, και μάλιστα όχι για λόγους κομματικής πειθαρχίας.
 
Αναφορικά με το φορολογικό τονίζει πως η πρόταση της κυβέρνησης θα αποφέρει ελαφρύνσεις για τα μεσαία εισοδήματα από 28.000 έως 43.000 ευρώ, ενώ επισημαίνει ότι ελαφρύνσεις θα έχουν και τα «μπλοκάκια» με εισόδημα κάτω των 32.000 ευρώ.
 
Επιπλέον είναι κατηγορηματικός πως δεν πρόκειται να περικοπούν κύριες συντάξεις. 

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση η αξιολόγηση να σπάσει στα δύο όπως επιθυμεί η ελληνική πλευρά και αν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε τα μέτρα και να μην ανοίξει η συζήτηση για το χρέος απαντά: 

«Στο Εurogroup της 22/4 θα πρέπει να συζητηθεί το συνολικό πακέτο: αξιολόγηση και χρέος. Ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ ανακοίνωσε στους οικονομικούς υπουργούς στο τελευταίο Eurogroup ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για συζήτηση τον Απρίλιο για το χρέος. Αυτό είναι το σημαντικό. Η σειρά που θα ψηφίσουμε το πακέτο – και δεν έχουμε αποκλείσει μια σταδιακή διαδικασία – είναι δευτερεύον».

Τέλος αναφορικά με την εκτίμηση ότι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει πριν από το Πάσχα των ορθοδόξων τονίζει: 

«Νομίζω ότι οι ανακοινώσεις και των τεσσάρων θεσμών έδωσαν μια πιο αισιόδοξη νότα από αυτό που οι πιο πολλοί περίμεναν. Αποκλίσεις υπάρχουν και, όπως στις πιο πολλές διαπραγματεύσεις, κανένας δεν είναι διατεθειμένος να ανοίξει όλα τα χαρτιά του πριν από την τελική φάση. Παρ’ όλα αυτά έχω την εντύπωση, ειδικά σε σχέση με το καλοκαίρι, πως πιο πολλοί παίκτες ψάχνουν να βρεθούν λύσεις παρά να βάλουν εμπόδια».