Ολοκληρώθηκαν σήμερα με λαμπρότητα και στο Ηράκλειο οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25η Μαρτίου. Το πρωί εψάλη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση, στην πλατεία Ελευθερίας όπου την παρακολούθησαν πολλοί Ηρακλειώτες που βρισκόταν κατά μήκος της διαδρομής

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ παραβρέθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, βουλευτές, ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι των αρχών.

Μετά το πέρας της παρέλασης ο κ. Κουρουμπλής σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως ημέρα συλλογικής μνήμης απέναντι σε εκείνους που τίμησαν με την θυσία τους την ίδια την τιμή, υπερασπιζόμενοι πρωτίστως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Επίσης επεσήμανε ότι ο Ελληνισμός και πάλι δίνει μαθήματα ανθρωπισμού και αξιοπρέπειας. Υπερασπίζεται, είπε, με κόπο και μόχθο, παρά τα μεγάλα προβλήματα που τον απασχολούν, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Υπερασπίσθηκε και διέσωσε με τη στάση του την αξιοπρέπεια της Ευρώπης των κλειστών συνόρων, κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.