Στην αντεπίθεση περνά το Μαξίμου στην αγωγή που καταθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατά της Όλγας γεροβασίλη, για την υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων. 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, καλεί τον κ. Κουμουτσάκο "μαζί με την αγωγή να καταθέσει και τα τιμολόγια με τα οποία πλήρωσε η Νέα Δημοκρατία τους κατηγορούμενους".

Η ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρει:

Εδώ και ένα περίπου μήνα η ηγεσία της ΝΔ παριστάνει τον «κινέζο» στο μπαράζ των δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν την έμμισθη σχέση του κόμματος με τους κατηγορούμενους για εκβιασμούς κ.κ. Μουσά και Μαυρίκο. Τα τιμολόγια των 18.000 μηνιαίως από το λογιστήριο της ΝΔ, έχουν δημοσιευθεί. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν. Συστήνουμε στον κ. Κουμουτσάκο μαζί με την αγωγή που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει κατά της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η οποία έπραξε το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις, να προσκομίσει και όλα τα τιμολόγια – τόσο αυτά που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτά που δεν έχουν δημοσιευθεί - και αφορούν τις έμμισθες σχέσεις της ΝΔ με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των εκβιαστών.